Карадайъ втрещи журналистите: Да арестуват Пеевски? Лицемерът Петков ще арестува всички преди това

мустафа карадайъ

„Има пълзящ фашизъм в страната с тази полицейщина. Днес чуваме цитати „никой не е над закона“. Нали помните от кого е този цитат? От Цветанов. От Борисов 2009-2010 г. Не е нещо ново. Но днес „никой не е над закона“ да се говори от човек, който доказано е нарушител на конституцията (б.а.-премиерът Кирил Петков), е лицемерие“.

Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Полицейщина е младежи, които прохождат на терена на политиката, да бъдат привиквани в полицията и да подписват протоколи, и да са под репресия за това, че раздават агитационни материали и са правили обучение за машинно гласуване. Такива твърдения имаме при нас и сме искали документи от Рашков, за да видим каква е обективната истина и да коментираме факти, напомни Карадайъ.

Движението се оплака от полицейски репресии по време на предизборните кампании през изминалата година. Тогава Карадайъ разказа, че техни членове и симпатизанти са били обискирани на улицата и в домовете си. „Чухме коментар на адвоката на г-н Борисов, че той е бил задържан по неотложност. Това прави асоциация и с други „неотложности“, каза лидерът на ДПС.

На журналистически въпрос очаква ли депутатът от ДПС Делян Пеевски също да бъде арестуван, Карадайъ отговори така: Очаквам арест и на вас, и на мен, ако живеем в такава държава, в която имаме призиви „Бог да пази България“, но самите ние не полагаме призиви да я пазим, да пазим върховенството на закона и да пазим демокрацията, за да може всеки, който се облече във власт, за него да не важат законите и да прави репресии срещу опонентите си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ