БОМБА: Менда Стоянова с шокиращи разкрития около фалшивия й арест и закана към МВР

менда стоянова

Менда Стоянова няма да съди МВР за неволната или волна грешка, допусната в прессъобщението на министерството с имената на задържаните, сред които беше посочена и тя.

„Нямам намерение“, каза бившата шефка на парламентарната комисия по финанси и бюджет, запитана от репортер на „Марица” дали ще търси съдебна отговорност за гафа.

За това, че Менда Стоянова би могла да заведе дело срещу МВР, се заговори покрай интервюто на известния пловдивски адвокат Михаил Екимджиев.

Екимджиев разказа, че Менда Стоянова го е потърсила вероятно защото знае, че той и неговите колеги водят дела в Страсбург.

„Заради това злепоставяне, което снощи се случваше с оповестяване на факта, че е арестувана, има наистина проблем с презумпцията за невиновност“, коментира Михаил Екимджиев. И допълни, че не вижда логично обяснение за информацията от МВР, която се размина с действителното развитие на събитията.

Още през февруари Менда Стоянова беше дала обяснения в ГД „Национална полиция”, а преди това и в прокуратурата, във връзка със сигнал на „Боец”, който тя нарече пред медиите абсолютна лъжа. В сигнала се твърди, че е предложила промяна в закона, за да облагодетелства бизнесмена Васил Божков. За тази услуга го е изнудвала за пари.

Пред журналисти Менда Стоянова определи разпита си като пиар акция на Бойко Рашков и обясни, че не само не е лобирала за облаги в полза на Божков, но напротив – по нейно предложение парламентът прие допълнително данъчно облагане, което влезе в сила включително за бизнеса на Божков.

Тогава Менда Стоянова категорично заяви: „От Боец могат да си твърдят всичко и да споменават различни имена. И службите започват да се занимават с това. Този въпрос съм го изяснила миналата година пред прокуратурата, сега отново МВР го повдига като пиар”, категорична беше Стоянова.

Едно от предположенията е, че и в момента арестите се извършват по същи брадясал и проверяван неведнъж сигнал.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ