Дузина идиоти на Петков вкарани в парламента, за да пазят Рашков от жените с микрофон

payimage-516215

Скандално поведение от страна на ПГ на Продължаваме промяната, която направи жива верига около министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Целта беше Рашков да бъде изведен от сградата на парламента по най-бързия начин, за да не отговори на неудобните въпроси на журналистите във връзка с арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и бившия директор на пресцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова.

Депутати от ПП дори избутаха най-безцеремонно журналисти, които се опитваха да си свършат работата. Освен това беше отворена още една врата на централния вход на Народното събрание, за да излезе безпрепятствено силовият министър.

След петъчния парламентарен контрол, излизайки от пленарна зала Рашков заяви, че няма да дава изявления и влезе в стаята на ПГ на Продължаваме промяната. Журналистите останахме да го чакаме с надежда да каже нещо по темата. След около 10-15 минути първо излязоха депутатите от ПП, последвани от Рашков, които очевидно бяха инструктирани да направят кордон около него и да го изведат от парламента по този начин. Въпреки усилията на журналистите вътрешният министър не пожела да каже нищо във връзка с арестите. Единствените му думи бяха, че бърза за работа.

„Не мисля, че беше придружаван от жива верига. А виждаше ли се, че нямаше как да се излезе от стаята. Може ли да обясните защо не можеше да се излезе от стаята. Ние се опитахме да излезем заедно“, заяви малко след това депутатът от ПП Искрен Митев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ