Ружа от ИТН, щерка на Андрей Райчев: Излезе ли Бойко довечера, ще свали правителството!

ружа райчева

За вътрешната политическа обстановка арестът на Бойко Борисов не значи нищо добро. Това заяви в ефира на NOVA Ружа Райчева, дъщеря на Андрей Райчев.

И добави: „Сега ГЕРБ имат картбланш да правят всяка мизерия, за която се сетят. Лидерът ти е в затвора, а работата ти е да предизвикаш избори. Те си вършат работата и работят по този план. Може да има размествания“.

„Има риск за демокрацията, защото бе арестуван лидер на опозицията без ясни доводи, внезапно и през нощта. Нямаше репресии, но е малко страшно вътрешният министър да реши нещо и да прати хора, които да приберат един човек, който цяла България не харесва. Тази новина се приема за положителна“, уточни тя.

„Сега обаче виждаме, че има опаснот в това, защото е наклонена повърхност. Никой не е правил това до момента. Това значи че всеки един може да бъде арестуван, ако Бойко Рашков така реши“, каза Райчева.

„Доколкото разбрах задържането е по сигнал на Васил Божков. Това е малко смутно, защото има толкова много неща, по които да се разследва този човек и се налага да се опре до някой, който е бил ударен от властта и търси реванш, отмъщение. За мен беше огромна изненада, не съм очаквала това да се случи и първоначалното чувство беше на еуфория“, уточни тя.

И добави: „Случи се това, което искахме на протестите. Случи се, не е истина. Но след това дойде днешната реакция на Рашков, който пред очите ми използва жив кордон от депутати, за да ни избута, за да не отговори на нито един въпрос и каза бързам за работа. Това е интересно, тъй като това е неговата работа – да обясни в момента на обществото какво се случва. Това е безпрецедентно. За да арестуваш най-големия лидер на опозицията, трябва да има какво да кажеш“, каза Райчева.

„Днес ДБ, ИТН, БСП, ПП промяната мълчат. Правят умерени изказвания. Докато ГЕРБ излизат на площада, имаше почти бой в пленарна зала, дават истински отпор. Това ме тревожи, може би говори, че не е подплатено. И ако тази вечер Бойко Борисов излезе от ареста просто ей така, той ще има основание да ги громи със седмици и месеци наред, ако те не са имали реални основания да го заключат. Моето притеснение е, че това може да разклати много сериозно правителството, ако не завърши по начина, по който управляващите искат“, добави тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ