ШОК: Треньорът на Левски Стоилов прави сериозни корекции за столичното дерби днес

Станимир Стоилов

Левски приема Локомотив (София) днес от 17:30 часа на „Герена“. Цената на трите точки в столичното дерби е еднакво висока за двата съперника. „Сините“ продължават битката за утвърждаване в първата шестица, като все още не са се отказали и от атака на третото място. Левски в момента е шести с 33 точки. „Железничарите“ пък се стремят да оцелеят в елита, заемайки 12-ото място с 22 точки.

На последната тренировка преди мача централният защитник на домакините Ноа Сонко Сундберг постави на тръни треньорския щаб. Той напусна преждевременно заниманието, а от клуба не обявиха какво точно е състоянието му. Откакто пристигна на „Герена“, гамбиецът с шведски паспорт е твърд титуляр. Ако той не е готов за срещата днес, мястото му ще заеме Келиан ван дер Каап.

Болките на капитана Николай Михайлов в глезена отшумяват. Вратарят получи контузия при визитата на Лудогорец (1:2) и няма да бъде рискуван срещу Локомотив (София). Под рамката ще бъде 17-годишният Пламен Андреев, а Михайлов ще е на пейката.

Станимир Стоилов ще се върне към традиционната за него схема 4-2-3-1, след като в Разград заложи на постройка с трима централни бранители, пише „Тема Спорт“. Промяна ще има и сред изпълнителите. С добрата си игра на „Хювефарма Арена“ Патрик-Габриел Галчев си заслужи титулярно място. Юношата на „сините“ ще бъде на десния бек. В центъра сигурен титуляр е Хосе Кордоба, а като ляв бранител след изтърпяно наказание се връща бразилецът Цунами.

Дефанзивният полузащитник Андриан Краев продължава да изтърпява наказание. Това е причината в халфовата линия на „сините“ отново да има корекции. В нея ще действат Георги Миланов и Филип Кръстев, а пред тях ще е последното попълнение Илиян Стефанов. По фланговете ще атакуват Марин Петков и Уелтън, а на върха на нападението ще бъде Билал Бари.

В навечерието на мача „железничарите“ успяха да уредят нов играч. Това е хърватският халф Фране Чиряк, който бе привлечен през седмицата. Бившият футболист на украинския ФК Лвов получи фланелката с №25. Очаква се обаче той да остане на резервната скамейка. Въпреки подсилването с полузащитника треньорът Иван Колев има много проблеми. Наказани са титулярните му централни бранители Пламен Крачунов и Кацикас. До последно под въпрос ще бъде Малембана, който може да действа на този пост, но бе ползван до момента за запълване на всякакви дупки. Ако той е на терена, до него ще бъде върнат дефанзивният халф Красимир Милошев.

След изтърпяна санкция в състава се завръща Божидар Кацаров, който ще стартира титуляр. Най-вероятно нападението ще бъде водено от юношата на Левски Илия Димитров, а на пейката да остане взетият от Лудогорец Димитър Митков.

В Локо пробват да вдигнат за срещата и Александър Александров. Със сигурност аут поради травми са Марио Петков и Матеус Дуарте Роча.

Вероятни състави:

Левски София
Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Георги Миланов, Филип Кръстев, Марин Петков, Илиян Стефанов, Уелтън, Билал Бари
Контузени: няма
Наказан: Андриан Краев

Локомотив София
Локомотив (София): Александър Любенов, Мики Орачев, Давид Малембана, Владимир Семерджиев, Селсо Рапосо, Красимир Милошев, Божидар Кацаров, Виржил Пинсон, Симеон Славчев, Октавио, Илия Димитров
Контузени: Матеус, Александър Александров, Марио Петков
Наказани: Крачунов, Кацикас

Първият мач през сезона: Локомотив (Сф) – Левски 1:2



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ