Красен Кралев изригна с факти за милиционерщината при ареста на Борисов: Престъпници!

бойко рашков

Ето ви чистата фактология от правна гледна точка за събитията, свързани с ареста на Борисов:

– Кирил Петков сам е поискал да бъде разпитан като свидетел: „Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл”.

– Задържаните разбират, че ще бъдат арестувани от прессъобщение на МВР, публикувано преди да започнат реалните действия по задържането от страна на полицията. Следват предварително подготвени публикации в определени медии, близки до властта.

– Полицаите не се представили искане за арест на задържаните. Нямат издадено разрешение от съд за претърсвания и изземвания.

– Кирил Петков предизвика международен скандал, замесвайки името на Лаура Кьовеши. Европейската прокуратурата не се занимава изобщо с този казус.

– Борисов, Арнаудова и Горанов бяха държани в ареста 24 часа без никакви обвинения и без никакви разпити. Били са задържани без никакви основания и като „свидетели”.

– Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър, представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс.

Вие сами можете да прецените дали България в момента е правова държава, завърнаха ли се милиционерските репресии и дали Рашков и Петков са в добро ментално здраве.

Дали Прокуратурата не се явява последната преграда пред установяването на фактическа диктатура в България и провеждането на масови политически репресии срещу инакомислещите?!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ