Тъжна вест: България скърби – по време на преход почина бивш зам.-министър на МВР

Тъжна вест

Бившият зам.-министър на вътрешните работи ген.-майор Петко Ангелов почина по време на преход в Рила. Инцидентът стана в събота вечерта в района на Малък Мечи връх, на около 2500 м надморска височина. В Планинската спасителна служба около 19 ч е получен сигнал за лежащ в безсъзнание турист. Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и доктор, но въпреки бързото достигане до пострадалия с помощта на моторна шейна, лекарят само констатирал, че туристът е починал вероятно от инфаркт.

Ген. Ангелов е бил на преход от горната станция на лифта към хижа „Македония“ с група приятели от туристическо дружество в София, с него е бил и синът му. Били са добре екипирани, често са правили преходи в планините и не са били аматьори, коментираха техни познати. Генералът е бил спортна натура, в добро здраве, но най-вероятно се е преуморил от тежкия преход и голямата надморска височина.

Ген. Петко Ангелов е роден през 1940 г. Завършил е висшето си образование в Московския институт по аерофотоснимки, геодезия и картография, специалност „Оптически прибори и оптикоелектронни прибори”. От 1967 г. е в системата на МВР , където работи до ноември 1994 г. Преминава през всички длъжности и получава звание „генерал-майор“. Той е и доктор на науките. Работил е в оперативно-техническия отдел на Второ главно управление. 10 години е бил заместник-началник, след това още 10 години – началник на отдела. От ноември 1990 г. директор на Националната служба за защита на конституцията (НСЗК). През март 1991 г. става зам.-министър на МВР, като длъжността е трансформирана в „Секретар на МВР” и заема поста до ноември 1994 г.

О. р. ген. Петко Ангелов е бил и председател на УС на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ