Гърми скандал! Митрофанова „плаче“ за отзоваване, закани се на България: Ще ви го върнем!

митрофанова

Русия може да отговори асиметрично на България заради изгонването на 10 руски дипломати заради данни, че участват в шпионска мрежа. Това се разбра от изявление на руския посланик Елеонора Митрофанова.

„Българският народ не подкрепя антируските реторика и политика на правителствОТО В София“, заяви тя, цитирана от РИА Новости. „В събота в София и други градове на страната се състояха митинги срещу визитата на американския секретар Лойд Остин“, посочи още Митрофанова, явно визирайки малобройните сборища на партията на руските националисти в България „Възраждане“.

„В знак на подкрепа ние получаваме телефонни обаждания и писма по обикновената и електронните пощи от множество български граждани и това показва, че гражданите на тази страна като цяло не подкрепят антируските политика и реторика на властите в България“, каза още тя.

Тази съгласувана позиция на руското посолство и партията на Костадинов поставя въпроса докога руската пета колона ще си разиграва коня в България. При това демонстративно, под пряката диктовка на Кремъл и тукашните представители на военнопрестъпния московски режим.

Изгонването на 10-те дипломати от посолството заради поредния шпионски скандал по думите на Митрофанова било „Демонстрация на т.нар. евросолидарност“.

„Ние получихме документа в петък (18 март, бел. ред.), часове преди пристигането на военния министър на САЩ“, каза още тя. И добави заканително: „Нашата държава ще отговори на изгонването на дипломатите. Може и асиметрично“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ