ТРАГЕДИЯ: Наръганата в главата Павлина с тежки увреждания

Болница, Лекари, Операция

Заплетен психотрилър с много неизвестни влиза в съдебната зала. Странната история с бургаски адрес, довела до кървава касапница след студентски купон, е обвита в мистерия. След бурното парти 21-годишният Кирил Петров нападнал студентката Павлина, докато момичето кротко спяло на едно легло със сестра си.

Нахвърлил се върху нея с нож и забил металното острие до дъно в черепа й. Нападнал и 27-годишната й сестра, която в тъмното се опитала да защити Павлина. Второто момиче се е отървало само с порезни рани по ръцете, но Павлина е в критично състояние. Младото момиче е било откарано в реанимацията на бургаската болница със забития нож в черепа, от който навън стърчала само дръжката. Острието проникнало в лявото слепоочие, точно над ухото. За няколко дни пострадалата девойка претърпя серия от сложни и тежки черепно-мозъчни операции, равносилни на подвиг. Лекарите успяха да извадят заседналото острие от черепа и вече я изведоха от реанимацията. Най-тежкото е зад гърба на Павлина и животът й вече не е в опасност.

От три дни тя е преместена в неврохирургията, където вероятно ще претърпи още операции. Дали момичето ще остане с увреждания и какви, лекарите все още не се наемат да прогнозират. „Случаят е много необичаен и сложен, затова и е немислимо да се дават прогнози за състоянието й. Засега пациентката е в относително стабилно състояние и предстои дълго лечение и рехабилитации“, коментираха за „Телеграф“ лекуващи медици. Те направиха аналогия с друг подобен случай с 20-годишната Симона, която бе простреляна с куршум в главата от бившия си приятел в Слънчев бряг. Преди близо две години бургаските неврохирурзи извадиха оловото от мозъка й и спасиха живота на момичето, но лечението й още продължава. „Когато се касае за тежка черепно-мозъчна травма, всеки случай е индивидуален и с различен развой. Решенията за оперативно и друго лечение се вземат в движение“, лаконично коментираха от здравното заведение.

Кървавата касапница се разиграла призори на 14 март в квартирата на двете сестри на ул. „Хаджи Димитър“ № 9. Според официалната версия, разказана основно от по-голямата сестра, предишната нощ те си поканили гости. Гуляли до сутринта и около 4 часа купонджиите се разотишли. Единствено Кирил помолил да остане да нощува в квартирата на момичетата, защото бил мъртвопиян. „Не мога да вървя, нека да остана да преспя тук до утре, а като изтрезнея, си тръгвам“, казал младежът. Тъй като в квартирата имало само две легла, домакините легнали на едното, а второто освободили за госта си

Момичетата били полузаспали, когато Кирил скочил, грабнал кухненския нож и ги нападнал в леглото. По-голямата сестра е получила порезни рани основно по двете ръце и е освободена за домашно лечение. Въпреки шока и уплахата тя е успяла да запази самообладание и да повика полиция. Версията е по показания на 27-годишната сестра. В касапницата обаче е пострадал и самият нападател, като не е ясно дали се е самонаранил и как. Той също е откаран в УМБАЛ-Бургас с порезна рана на лявата предмишница и след като е получил медицинска помощ, е задържан. Кирил обаче лансира съвсем друга версия. Той твърди, че легнал да спи на второто легло и се разбудил от неистовете викове на двете сестри. Не успял да види нищо в тъмното и се кълне, че не знае кой и защо е забил ножа в черепа на Павлина. Мистериозният случай добива тотално вид на психотрилър с трета възможна версия. Тя е споделена от приятели на студентите, били на купона, и от близки на Кирил.

Според тях по време на инцидента всички гости са били още в квартирата на момичетата, а соченият за нападател Кирил спял пиян на леглото. Когато сестрите започнали да крещят, всички се изнизали от апартамента, а мъртвопияният младеж не можел да помръдне поради неадекватното си състояние. Третата версия се лансира апокрифно в морския град и не е ясно дали е стигнала до полицията. Говори се още, че по-голямата сестра имала интимна връзка с полицай, на когото първо се обадила. Друг любопитен момент е, че Кирил никога не е бил гадже на Павлина, но ножът, забит в главата й, бил подарен преди време именно от него. Сестрата на момичето, на чиито показания се крепи засега основно водещата версия, е споменала пред разследващите, че в злополучната нощ Кирил опитал да прави секс с Павлина. Соченият за нападател отрича и се кълне, че не е нападал никого. Той обаче има криминално досие за хулигански прояви. Кирил често бил агресивен и буйствал безпричинно, особено когато употребявал алкохол, разказват негови познати. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.115, вр. с чл.18, ал.І от НК. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. По искане на прокуратурата съдът постанови постоянен арест за студента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ