Проф. Христова: Битката в коалицията става груба, газят закона! Властта се готви за нови избори

Проф. Антоанета Христова

По нито една тема нямаме реален и експертен дебат, вкл. по темата с пътищата и дори по темата с ареста на Бойко Борисов. Има само политическо говорене. Не мога да обясня на хората логиките и връзките. Мога да допускам нещо, мога да допускам конспирации, но те са минус за властта. На практика, в момента внушението е, че имаме политически живот и хора, които са навлезли в него като хуни и се режат неща, а след това ще остане само едно голо поле. Това коментира пред бТВ проф. Антоанета Христова за действията на властта.

Появиха се плаващи мнозинства. Нарушени са мантрите, че коалицията трябва да звучи единно и да има поне формален консенсус. Но това значи, че битката става още по-груба оттук-нататък и че реално те виждат, че вече са в предизборна кампания. В едно шоу вече тече политическа еклама и се вижда, че кампанията не е в подготовка, а в напредналата фаза, каза Христова.

Популистките партии имат с реваншистки настроения. За да ги реализират, те газят закона и концентрират власт. А това води до изключително нарушаване на интереса на гражданите, заяви още Христова по отношение на решението на съда, че apeстът на бившия премиер Бойко Борисов е незаконен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ