Ад за украинските бежанци у нас! До края на май трябва да напуснат

бежанци

До края на май настанените в хотелите украински бежанци трябва да ги напуснат. Тогава приключва правителствената програма за хуманитарна помощ.

Само в една от базите на „Слънчев бряг“ броят на настанените е вече над 2400 и не спира да расте. Това е населението на горе долу малък град като Ахелой или Черноморец.

В друга база на същата компания, която обаче е на „Златни пясъци“, също има около 2000 украински жени и деца. Дружеството се грижи общо за около 7000 бежанци или около 10% от настанените в страната ни, казва хотелиерът Христо Караилиев, съобщава БТВ.

„Все още не сме получили помощи от държавата. На този етап предполагаме, че забавянето се дължи на необходимото технологично време за обработка на цялата тази информация. Нямаме основание да смятаме, че няма да ги получим, след като от наша страна всичко е изпълнено“, каза Караилиев.

Какво ще се случи с настанените бежанци след края на май, хотелиерът очаква да чуе от държавата, а също искат да знаят и бягащите от война украинци.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ