Властта се разпада! Партията на Слави упорито разтриса коалицията – иска оставката на Христо Иванов

payimage-515544

ИТН упорито търси нови и нови начини да разтресе управляващата коалиция, в която участва. Партията на Слави Трифонов се държи така от битката за БНБ, която загуби. Преди на мушката й беше само ПП. Днес обаче се прехвърли върху ДБ.

Неуспешният опит на Любомир Каримански да оглави БНБ провокира съпартийците му от ИТН да ударят по коалиционните си партньори. Хората на Слави Трифонов внесоха предложение в Народното събрание да се смени председателят на конституционната комисия Христо Иванов.

Това стана с декларация на депутата от ИТН Иво Атанасов от парламентарната трибуна. Той напомни, че в началото на февруари т.г. парламентът сформира временна комисия за промени в Конституцията. Тя беше оглавена от съпредседателя на ДБ Христо Иванов. До този момент обаче, почти 3 месеца по-късно, комисията не е заседавала нито веднъж. По този повод Атанасов изрази съмнението си, че Христо Иванов действително желае да си свърши работа. Тъй като Иванов е един от лидерите на ДБ, ясно е, че атаката срещу него всъщност е и атака срещу дясната формация.

Странното беше, че Христо Иванов не се постара особено, за да защити себе си и комисията, която оглавява. От трибуната той коментира, че на предстоящия съвет на управляващата коалиция във вторник, представителите на ИТН ще бъдат свободни да му поискат оставката. “Аз на драго сърце ще я връча“, допълни той.

Десният политик обясни, че се опитвал да намери начин да се изпълни оригиналния замисъл на комисията – в нейната работа да се включи и опозицията, за да може „да изпълни своето предназначение да бъде неутрална платформа за диалог“. Но така и не се доизказа, за да обясни защо този опит се е провалил.

„Нека политическите органи на коалицията да решат дали има смисъл от тези опити. Иначе аз, разбира се, ще бъда много доволен ИТН да закрие конституционната комисия. Всичко хубаво“, завърши изявлението си Иванов. Така остави впечатлението, че и той самият вече се е отказал от органа, за който ДБ настойчиво се бореше.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ