Скръбна вест! България плаче: Почина емблематична фигура в българската литература

pexels-photo-220618-1280x960

Писателят Светлозар Жеков е починал внезапно на 20 април, съобщи проф. Кирил Топалов.

Светлозар Жеков беше дългогодишен ръководител на редакция „Поезия“ в Националното радио, редактор в издателство „Български писател“ и списание „Пламък“, директор на Националния център за книгата в Министерството на културата, предаде БГНЕС.

„Най-близък приятел, талантлив и проникновен литературен критик, чудесен преводач, издател на „Перо“, дългогодишен ръководител на редакция „Поезия“ в Националното радио, редактор в издателство „Български писател“ и списание „Пламък“, директор на Националния център за книгата в Министерството на културата, обичан преподавател по българска литература, истински интелектуалец. С полемичното си перо винаги е защитавал високите естетически критерии при оценката на българската литература като важен фактор в градежа и развитието на българската духовност.

Поклон пред делото и паметта му!

Да бъде Светлозарен и небесният ти път – като името ти и като целия ти живот, – скъпи Приятелю!“, написа проф. Кирил Топалов по повод кончината на писателя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ