Калфин попиля Киро: Най-голямата пукнатина! Посещението в Киев е политически пиар

ивайло калфин

Най-голямата пукнатина е в самите управляващи. Виждаме един доста разнопосочен хор с различни И доста често противоположни мнения. Това заяви пред Би Ти Ви бившият социален и външен министър Ивайло Калфин.

Според него всяко субсидиране – дали ще е намаляване на ДДС или таван на цените облагодетелства хората с по-високи доходи, така че това не е най-добрият ход за излизане от кризата.

Относно предлагания от БСП таван на цените, той заяви: „Не знам как точно това нещо се прилага на практика. Според мен колкото по-големи печалби, толкова по-големи данъци, което е добре за държавата. Субсидирането или таваните на цените, пак казвам, е политика в защита на тези с по-високи доходи“.

„Хубаво е в тази ситуация да се премисли няколко месеца напред какво ще се случи. Тези, които са взели големи заеми, ще започнат да изпитват големи затруднения при погасяването им. И второто нещо – с течение на времето при поддържане на висока инфлация, ще се задълбочават все повече проблемите. Не трябва да си правим илюзии, че някой може да компенсира изцяло „ефекта“ от инфлацията. Така или иначе това ще е един тежък период за държавата“, допълни той.

Ивайло Калфин заяви, че Планът за развитие не е решение, по-скоро създава още една въпросителна.

Той коментира и предстоящата визита в Киев на български политици, начело с премиера Петков: „Толкова по-зле ще говори за управляващите, ако те чакат да отидат в Киев, за да видят какво се случва в Украйна. Посещението в Киев е важно, за да се покаже солидарност към украинското правителство, но не и за вътрешнополитически пиар“.

„Много ми е интересно да знам по още колко въпроса се двоуми премиерът, но оръжията за Украйна са доста измислена тема. Ако погледнете в момента, износът на боеприпаси е доста по-голям. Т.е. той вече се изнася за Украйна – дали през Полша или други европейски страни, но така или иначе стига до там. Според мен това е едно мъничко листо, за да се прикрие по-големия срам“, отбеляза Калфин.

Относно тридневната визита на външния украински министър Кулеба, той заяви: „Продължителното му пребиваване трябва да отдадем до голяма степен на логистичната страна. Натискът за износ на оръжие за мен отново е измислен. Ние нито можем да изнесем противоракетната си защита, нито няколкото изтребителя, които имаме. Производството на българската военна индустрия, имам подозрения, отново казвам, отива нам“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ