Екшън в коалицията: ДБ вкарват решението за военната помощ в зала без коалиционен съвет

Христо Иванов

ДБ разтресе коалицията за пореден път. Причината – дали България да изпрати оръжие на Украйна.

“Демократична България“ ще вкара за гласуване решението за военна помощ за Украйна в залата на Народното събрание, съобщи Христо Иванов.

Той допълва, че е необходимостта от коалиционен съвет преди това е отпаднала, тъй като ПП и ИТН са променили позициите си.

„Всяка политическа сила ще трябва да заеме позиция с “да“ и „не“, посочи още Иванов в интервю пред БНР.

До момента в Народното събрание са внесени три предложения за подобно решение на ДБ, на ГЕРБ – и едно на ПП, в което става въпрос за хуманитарна, финансова и техническа помощ. Само в документа от „Демократична България“ изрично е посочено, че става въпрос за военна помощ.

„Заявките на ГЕРБ и ДПС и позицията, която заеха ИТН в последната публикация на лидера им в социалните мрежи, говорят за това, че има ВЪЗМОЖНОСТ тази версия да мине при гласуване в зала“, каза Иванов.

В интервюто съпредседателят на ДБ потвърди, че партията ще изпрати свой представител на посещението в Киев по-късно през седмицата. Иванов припомни, че от партията имат последователна позиция за войната в Украйна и как трябва да изглежда българският национален интерес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ