Радев в открита атака срещу кабинета: Крайно време е за отговор! Чии интереси обслужвате?

румен радев

Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие. Недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт. Това заяви президентът Румен Радев, който атакува открито правителството на Кирил Петков И лидерката на БСП Корнелия Нинова, която два пъти издига кандидатурата му за президент.

Той коментира и газовата криза: „Правителството трябва да си отговори много бързо на няколко въпроса. Защо само на България и на Полша се спира газа. На Австрия и Германия спира ли се? Те как плащат и как гарантират своята енергийна сигурност.“

„Резервиран ли е достатъчно капацитет за доставка от Гърция и от други страни? Защото ако не е резервиран, ще видим да загряват посредници. Навярно ще намерим алтернативни източници, но това ще изисква време и средства и означава много по-високи цени“, уточни президентът.

„Това, което става с доставката на газа, ще бъде истински тест за европейската солидарност. Ще помогне ли ЕС и как на енергийно най-зависимата и енергийно най-бедната държава.“

„Правителството дължи категоричен отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, чии интереси обслужва – техните или нечии други. Крайно време е правителството да даде ясни доказателства, че осъзнава и отстоява българският суверенитет и в своята политика се ръководи от националния интерес“, заяви Радев.

Държавният глава категорично се противопостави на предоставянето на оръжие на Украйна, защото това е стъпка във въвличането на България в този конфликт, предава ПИК.

„Суверенната българска позиция се изработва в София, а не в Киев и аз мисля, че няма нужда от едно такова посещение“, отсече Радев.

Президентът беше попитан и за инициативата на Кирил Петков да даряваме заплати за оръжие за Украйна: „Политици, които губят чувствителност за проблемите на своя народ, не могат да помогнат и на други народи. Призовавам българските политици, преди да спасяват света, да погледнат и към хилядите бедстващи българи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ