Див екшън: Пироман наряза лицето на полицай, попречил му да си направи селфи за мрежата

Полиция линейка

Полицай е наранен при задържане на мъж, подпалил умишлено имот в граничното село Ломница, съобщиха от Областната дирекция в Кюстендил. При инцидента униформеният е бил наранен с нож в лицето, с разкъсно-контузна рана е на главата, без опасност за живота.

Във вторник е подаден сигнал за пожар в чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на с. Ломница. Пожарът е потушен от екип на Пожарната в Кюстендил, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

На място е изпратен и полицейски патрул. От автомобила, който е бил паркиран в близост до запаления терен, от задържания са иззети патрон и пистолет. Последвали са претърсване и изземване в къщата му в с. Ломница, която обитава 22-годишният мъж. Открити и иззети са 2 пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, и е бил въоръжен с пистолет и нож, е оказал съпротива и е нанесъл телесна повреда на един от полицаите.

Досъдебни производства са образувани за деянията му. Уведомена е прокуратурата.

Според коментари в селото задържаният често причинява пожари по имоти и в горите в района, за да се снима и да качва селфита в мрежата.

Задържан е няколко пъти.

„Предполага се, че е той. Все още не е доказано. Ако беше доказано досега нещо, може би нямаше да продължава, но интересното е, че при всеки възникнал пожар в района, той е в района“, каза пред БНР кметът на Ломница Кирил Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ