Митрофанова размаха пръст: Плаши с негативни последици ако дадем оръжие на Украйна!

елеонора митрофанова

Руското посолство в София продължава мръсната подривна пропаганда срещу Украйна и свободния свят, в това число и България. Днес на страницата на дипломатическата мисия бяха публикувани позиции по важните теми – доставка на газ, за ситуацията в Украйна и снабдяването и с оръжие.

Спряното подаване на газ за България Елеонора Митрофанова обяснява по следния начин: България се присъедини към държавите, които са решили да приложат спрямо Русия методи на откровен шантаж и рекет – руските валутни активи бяха незаконно блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства.“

Руската страна и дума не обелва, защо избирателно кранчето е врътнато на Полша и България само и то преди страната ни да обяви официално, че ще предостави оръжие на Украйна.

Митрофанова мълчи подло и за твърденията си през последните два месеца, че България няма да има проблеми с газа, Русия е надежден доставчик, а врагове на приятелството ни внушавали страхове.

Митрофанова продължава и със заплахите към България, след решението да предоставим оръжие Ha Киев и приканва делегацията, водена от премиера Кирил Петков освен Украйна да посети и Донецка и Луганска републики, за да се установи истината за конфликта: „Продължаваме да следим внимателно воденото сред политически обществени кръгове обсъждане относно евентуални доставки на оръжия и амуниция от България на псевдогероите на Украйна.

Разчитаме, че официалната София в пълен обем оценява всички негативни последици на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения.

Обърнахме внимание на намерението на отделни представители на управляващата в страната коалиция да посетят Киев с цел да се убедят лично, че е необходимо да снабдяват Украйна с летални оръжия. За да получат обективна информация за протичащите в Украйна събития бихме препоръчали на представителите на българската делегация да пообщуват също така и с официалните лица на Донецката и Луганската народни Републики – да научат тяхното виждане на ситуацията, да чуят тяхната история за причините на конфликта и отношението на украинската власт към някога собствено населе ие.

Убедена съм, че ако българската страна има такова желание, няма да е трудно да се организира такъв контакт.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ