Атанасова изригна: Мнозинството предпочете да „спаси“ коалицията, а не цивилизационния избор

десислава атанасова

Чета коментари от „осанна“ до „разпни ги“.

Длъжна съм да обясня позицията на ПГ ГЕРБ – СДС и гласуването на нашата парламентарна група пред нашите избиратели.

Заедно с това предоставям проект на решение – на ГЕРБ- СДС и окончателно приетия от пленарна зала – потвърдено искане на посланика на Украйна, както и резултатите от гласуването.

На 29.03 ПГ на ГЕРБ – СДС първа заяви позиция и внесе проект на решение за оказване на военна и техническа помощ на Украйна.

Днес това решение НЕ беше подкрепено.

За него гласуваха ГЕРБ-СДС, ДБ и ДПС.

Проектът на Демократична България/ също за военна и техническата помощ/ също НЕ беше подкрепен, макар, че ГЕРБ – СДС гласува „ЗА“

Решението, което получи 200 гласа „ЗА“ е по искане на Украинската държава/ прилагам официалното писмо на посланика на Украйна/

ГЕРБ – СДС подкрепи :

– бързото приемане на Украйна в ЕС

– хуманитарната помощ

– помощта за бежанците

– справянето с продоволствената и енергийната криза

– ремонтът на военна техника

– доставките на храна и лекарства за Украйна

Убедени сме, че и без решение на НС, правителството можеше да окаже такава помощ, но беше редно да подкрепим Украйна по всякакъв начин, дори и половинчато по нашите разбирания. Вариант 2 – обща позиция с „Възраждане“

Вариант 3 – никаква позиция.

Истината е, че твърдо убедените евроатлантически гласове бяха недостатъчни, а мнозинството предпочете да „спаси“ коалицията, а не цивилизационния избор.

По тази тема въпросите не са към опозицията, защото писмото от Зеленски, на практика се оказа реална техническа помощ за коалицията.

„Ястребите ДБ и ПП“ (бурно аплодирани за своята „безкомпромисност“ и думата „позор“ миналата седмица), май се оказаха врабчета, скрити под крилото на най-старата птица/партия – майка и бързо преосмислиха червените си линии.

Чии решения и позиции са правилните, историята ще покаже.

Дотогава, нека който се смята за безгрешен пръв хвърли камък срещу нас.

От Фейсбук профила на Десислава Атанасова, ГЕРБ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ