Рашидов с атака срещу безумията на Просто Киро: Eдин ашлак дойде от Харвард и осра всичко!

Вежди Рашидов

Големият скулптор, бивш министър на културата, бивш депутат от ГЕРБ и шеф на комисията по култура и медии Вежди Рашидов с гневна атака срещу безумията на кабинета на Просто Киро и четворната коалиция, която управлява България.

„Аз събирам изкуството, културата, заплатите, чакат артистите от държавата, е политика. Неспокойна душа, може да се каже по-скоро. Аз съм човек, който освен заплатата си като министър, не е взел един лев. Животът ме понаучи сам да се оправям. Когато си зависим от държавата и касае културата естествено е или да си шушмига безмълвна, или си будна човешка съвест. Смятам, че и творчеството, и изкуството, и естетиката на една държава, всичко това е част от културната политика на една държава. Затова гледам с лошо око на пасивни министри“, започна Рашидов.

„Много е проста аритметиката – един министър трябва да остави знаци след себе си. Аз мога да покажа Ларгото, десет театъра, музеи, галерия „Квадрат 500″. Хитлер като е почнал войната, първото нещо е да прибере галерията в Дрезден под земята“, продължи той.

Готин народ сме, големи сладури, имам гражданска съвест, разведри обстановката Рашидов.

„Когато аз станах министър имах бюджет 96 млн. Оставих министерството на 180 млн. Сега са на 344 млн. и нищо не се случва. Хайтов е урок на народа, велика личност, не е за Бакърена фабрика или за Малашевци. Не може да го погребем къде ли не“, сподели той.

„Киното не си получи 40-те млн., които вкарах като председател на комисията. Сегашният не зная изобщо какво прави. Като знам кой е председател на комисията по култура, горката култура“, възмути се Вежди Рашидов.

„Овладяна е държавата. Ще бъда откровен, нямам големи амбиции в политиката вече. Аз не харесвах комунистически синове да бъдат хранени от американските демократи. При мен дойде американската посланичка, една нисичка беше, Шърли, бъркаме къде Мустафа, къде Шърли, станаха много посланици. Позволих си да й направя забележка, тя беше в управителния съвет на „Америка за България“, Прокопиев плати три години да ми викат оставка под прозорците. Прокопиев, техният комунистически гаулайтер даваше съвети, „Капитал“, този демократичен вестник, като получа награда в Испания, те един ред не казват, слуги, какво да ги правиш. На Сорос хората от Виена до Прокопиев са тежка номенклатура. А ние от Кърджали какво да правим? Вижте, политиката е много сериозен занаят, касае съдбата на цяла нация. И тук опити и игрички не стават. Не може неподготвени хора да ги водиш от улицата. Улицата може да донесе само улично поведение. Не може едни яйцехвърляци да ръководят културата“, анализира творецът.

„На Борисов съм му казал, една мантра се пусна.

Държава се управлява не от млади, а от можещи. Гледам и нашата група от ГЕРБ. Има пет човека говорящи. Добре, трима говорящи, а останалите 60-70? Глухонеми. Не става така да управляваш държавата. Бездарието ражда само бездарие, притеснен съм от това управление. Простотия, от която ще берем тежки плодове“, заключи Вежди Рашидов.

„Прокопиев в момента добре го опазихме ние от ГЕРБ, от толеранция си живя доста добре. Бойко винаги е бил балансиран. Този човек завладя и управлява държавата и то лошо. За това час по скоро тази улица, която беше финансирана от него, да си взима багажа и обратно на улицата. От Харвард дойде един ашлак и осра всичко. Тази държава е и моя. Аз не съм бил в Канада, аз съм строил тази държава. Мърлянето е невероятно една година. Ти съсипваш една държавичка, тя е държава-страдалник, те не беше богатичка. Ти идваш тука с инфлацията да убиеш българина“, гневно атакува Просто Киро творецът.

„И при нас, и при Бойко, се увеличаваха някои неща, но той намираше баланса, за да не го заболи народа“, призна Рашидов.

„Това управление прави големи бели и то трябва да бъде сменено. Притеснява ме, че в парламента, е един театър. При глад театър никой не ходи да гледа. По-бързо трябва да си отиде, вече е направена голяма беля, не могат момчетата, да си вървят. Събират децата от селските читалища, това не е повод да направиш някой управник. 4300 читалища има в цялата страна. Дошло детето от Лондон, помело малко там и дай, министър“, призова Вежди Рашидов.

„Политик, който не е в състояние да направи разлика между американско управление и американски народ, руско управление и руски народ, той няма място в политиката. Не съм съгласен с тоя война, да умират хора. Не вярвам някой нормален да иска това. Простотията не бива да наказва нас вместо Путин. Утре няма с какво да се отопляваме“, критикува властта отново той.

„Вие сте правдива медия, доста сте хард, необичайна медия, ще кажа нещо необичайно. Ние не можахме да се научим от великите империи. Вземето 100-милионна турция. Какво казва този хитрец? Няма да пуснем руските кораби, няма да се откажем нито от Русия, нито от Украйна. Защото това са националните интереси на турските граждани. На този му спират тока, бензина, газа и вика националните интереси. Какви интереси?“, подчерта той за поведението на Просто Киро.

„Той и там отива да посяга, слугинаж. Не може да си безотговорен слугинаж към нацията си. Еди сценаристи влязоха, тъпи скечове, чалга, бил велик. Какво ти е велико бе, човек? Стратиев се обръща в гроба“, възмути се събеседникът на Ива Николова.

„Хората се усетиха и изпратиха партията на Слави на последно място. Хората виждат ДПС. Доган е едно, политическата игра е друго, те играят професионално. ГЕРБ имат подготвени кадри. И „Възраждане“ не са глупави хора, вадят интересно поведение, лидерът им започва да ми харесва“, посочи той още състоянието на политическия живот към момента.

„Няма нужда да се лее българска кръв, да има черни забрадки. Ние сме беладжии, правим белята и после рисуваме черни забрадки“, допълни Рашидов.

„Българинът винаги след помощта на чужденци е страдал най-много. Нямаме нужда от акъл да ни дават отвънка. Един умен човек да ни поведе, един войвода, но умен, да вървим на хубава паша, образно го казвам, като художник, сега ще гракнат, че не са овце, аз не съм целувал козички, а Корнелия Нинова“, посъветва той.

„Няма съвет. България има достатъчно умни хора, народът трябва да се огледа. Аз не съм пущал бюлетини за тези и после да викат „Олеле майко“. Когато пущат бюлетина, трябва да гледа.

Отговорността е на цялото ни общество, ще носят тази вина, ние сме ги избрали. Аз съм гласувал за по-разумното. Сега да ги изритаме, но – тези момчета колкото се може по-рано да си вървят, да седнем, за да видим образовани, умни и можещи хора, да ги подкрепим“, завърши прегледа на политическия живот у нас Вежди Рашидов.

„Ще си позволя да кажа нещо – напоследък започнах да наблюдавам поведението на президента. Това поведение аз бих го подкрепил с две ръце. Минаха през солта, облизаха, кой каквото отнесе – отнесе. Радвам се, че двамата по-разумно говорят, нападките изчезват в името на националните интереси и отговорности“, коментира той дали Радев и Борисов биха седнали да една маса за бъдещето след аферистите от Харвард.

„Правосъдна министърка – една година ме занимава с Гешев. Ало, не можеш да го свалиш, не четеш закона. Мани го тоя Гешев, ще му мине мандата, седни и направи съдебната реформа, хората не могат да правят съдопроизводство. Какво му е на Гешев? Направете ми съдебната система да работи, съдя Минеков, оскърби семейството ми, не съм човек от улицата“, завърши интервюто си вежди Рашидов.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ