Внимание! Бежанците от Украйна трябва да освободят хотелите

payimage-532021

В момента имаме регистрирани 97 068 бежанци от Украйна под временна закрила, а пребиваващи в страната са 102 032 души. Това стана ясно по време на брифинг в МС. Бяха представени последните данни за украинските бежанци у нас.

„В изключително кратки срокове държавата съумя да подсигури подслон на всички бягащи от Украйна. Тук е голямата благодарност към всички българи, които отвориха домовете си и приютиха украински бежанци. Към момента тече подготовката за приключване на фаза 1, а именно – настаняване в хотелите“, каза новата председателка на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

„Към 31 май всички хотели, които са заявили, че ще имат туристи трябва да бъдат освободени и с това вече е в ход подготовката за това как украинските бежанци, от тези хотели да бъдат прехвърлени към други места за настаняване по най-безпроблемния начин“, обясни Тошева.

Има налични около 33 хил. места, в които да бъдат настанени хората. Това са основно ведомствени и общински бази. Продължава идентифицирането на нови места.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ