Пловдивчани побесняха! Валят жалби: Скоро анаконди ще си отглеждаме!

Image_11527021_302_0

Буйни треви изпълват междублоковите пространства в Пловдив, а хората се чудят откъде да минат, за да се разходят. Почти навсякъде е обрасло, мнозина се страхуват от кърлежи, тъй като сега е размножителният им период. А единственото спасение от тях е да се коси и пръска. Само третиране с препарати не помага, категорични са епидемиолози.
„До „Скобелева майка“ в район „Тракия“ е страшно“, негодува Елена Тилева. В писмо до кмета тя се оплаква, че предишното косене било за отбиване на номера. Минала косачка и само премачкала тревата, след което тя отново се вдигнала.
„Скоро анаконди ще си отглеждаме в градинките около блоковете, а за кърлежите няма да коментирам, вече сме в симбиоза с тях“, казва Тилева.

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров я уверява, че ще разговаря с ръководството на „Градини и паркове“ и изказва съжаление за създаденото неудобство.
Но и други негодуват от избуялите треви. Някои твърдят, че и в „Лаута“ било същото, а там семейства с деца се разхождат.

Няма междублоково пространство в Пловдив, което да не е обрасло. Според граждани машините, които косят, не могат да обхванат навсякъде. Нужна била и ръчна коситба.
„Говорихме с кмета на „Тракия“ и ще изпратим екипи. Но не можем да наваксаме. От април се редуват дъжд и слънце и тревите полудяха. Климатът се промени, стана средиземноморски“, обясни пред „24 часа“ директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Казва, че косачите наброяват около 130 души, а площите в Пловдив, които трябва да обработват са над 5000 декара. „Работят и с машини, и с тримери. Но с природата трудно се борим, въпреки че полагаме максимални усилия“, обясни Козарев. Той увери, че тази седмица ще умуват как да променят графиците на косачите, за да наваксат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ