Шефът на КНСБ след спирането на ТЕЦ „Марица 3“: Недопустимо е! Ще има протести!

пламен димитров кнсб

Не само на енергетиците. Това са всички заети с въглищната енергетика. Това са и миньори, енергетици и съпътстващи производства. Случаят, за който говорим от два дни, е конкретен – временното спиране на ТЕЦ З в Димитровград. Така шефът на КНСБ Пламен Димитров коментира задаващия се в четвъртък тази седмица протест в София на енергетиците от въглищната енергетика, съобщава ПИК.

„За нас това е началото на действия, които не са договорени със социалните партньори. Точно това говорихме и тук, от днес за утре това е недопустимо и няма как да се съгласим затова подкрепяме и организираме заедно с тях съпротивата срещу подобни дейности“, допълни Димитров.

„В четвъртък в София, но те ще продължат докато се намери устойчиво решение и то не само в ТЕЦ 3. Говорим и за другите ТЕЦ-ове „Марица-изток“, топлофикациите, Бобов дол“, обясни още той за протеста, който се готви тази седмица.

“Въглищната ни енергетика не може да стане разменна монета и да сложим червена точка пред името си в някакъв дебат в Брюксел“, отсече Пламен Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ