Сачева сряза правителството: Действа панически! Невъзможно е да се приложи отстъпка за горивата

деница сачева

„Наблюдаваме паническо усилие на правителството да предложи нещо без да е ясно дали може да се приложи и как ще бъде администрирано. Не мисля, че отстъпката за горивата е ефективна мярка, която може да бъде приложена. ГЕРБ предлага да се премахне зелената такса и да се намали акциза и ДДС. Така централно да се намали стойността на горивото“. Това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Деница Сачева.

По думите й би трябвало да се мисли как да се подпомогнат уязвимите домакинства за помощите за отопление. „Средствата няма да бъдат достатъчни, а обхватът на домакинствата ще е по-широк“, посочи тя. И допълни, че няма показани формулировки и разчети за предложените мерки.

„Инфлацията създава илюзия за повече приходи, но щом бъде овладяна, трябва да се помисли как ще се осигурят средства за помощите“, подчерта Сачева.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ