Синът на един от загиналите край КЦМ: Баща ми нямаше череп!

Screenshot_20220517-160802

„За свекър ми нямаше какво да се направи, лежеше на платното с обелен череп след удара“ Така описа част от видяното след зверската катастрофа край КЦМ преди 3 години снахата на загиналия Стоян Гечков-Диана. „Баща ми нямаше череп“, отиде по далеч съпругът й Георги. Делото срещу шофьора Иван Костов, обвинен за смъртта на трима души, започна с разпит на свидетели, защото той категорично отказва да признае вин, пише 24 часа.

На 5 май 2019 г. няколко коли тръгнали от Пловдив към Асеновград, защото братът на Диана Гечкова Антон Чаушев, трябвало да сключи църковен брак там. Първата кола била тойота и в нея пътували Георги Абаджиев, който шофирал, Стоян Гечков. съпругата му Янка, Вергиния Чаушева и Роза Абаджиева. „На кръстовището край КЦМ скоростта на колоната рязко намаля. Разбрахме, че е станало нещо. Слязохме и видяхме целия ужас. В първия момент не открих майка ми Вергиния Чаушева, беше седнала в земеделската земя край пътя. Хора крещяха да не я местим. После дойдоха линейките и я откараха в болница. Докато пътувахме и ние натам, ми се обади брат ми и ми каза, че мама вече я няма“, разказа Диана Гечкова. На място, освен Стоян Гечков, загива и Роза Абаджиева.

Според прокуратурата водачът Иван Костов, който пътувал от Асеновград за Пловдив, започнал да изпреварва с 80 км/час при ограничение от 60, защото тогава пътят беше ремонт и движението беше двупосочно в едно платно. Така с джипа си „Мерцедес“ се блъснал челно в идващата от обратната посока тойота.

Според близките на загиналите в трите години оттогава шофьорът не ги е търсил по никакъв повод.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ