Силни тътени разтресоха Пловдив! Емблематичен хотел отиде в историята

джия бийч

Две години след премахването на култовия ресторант „Джия Бийч“ в историята отиде и едноименният 4-етажен хотел, съобщава plovdiv24.bg.

Комплексът „Джия Бийч“ беше първият, построен непосредствено до Гребния канал. В близкото минало той беше предпочитано място за изнесени сватбени ритуали. Собствениците му имаха идея на мястото на съборения през 2020 г. ресторант да издигнат 6-етажен апарт хотел и така да разширят хотелската си база.

Проектът трябваше да бъде завършен през 2022 г., но миналата година целият терен е придобит от предприемача Максим Митков, който притежава имот с площ 17.8 декара в съседство, купен по думите му четири години по-рано.

Интересното е, че при представянето на измененията на Общия устройствен план на Пловдив пред жителите на район „Западен“ Митков и бившият главен архитект на града Емилия Божкова, която е негов консултант, настояха теренът от 17.8 дка да се отрази в новия ОУП като къмпинг.

Към онзи момент бизнесменът не предвиждаше строителство на мястото, но след придобиването и на съседния имот е възможно да е променил намеренията си. Целият терен се намира западно от Гребния канал до хотел „Ландмарк“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ