Собственик на петролна база съсипа Киро: Монополистите си правят каквото си искат с нас

песаров

Всичко е от медиите и от телевизиите, нямаме никаква яснота. За нас това е едно необмислено решение, което хвърля целия бранш в паника. Така от ефира на Нова телевизия собственикът на петролна база в Горна Оряховица – Цветан Песаров, критикува една от мерките на правителството – отстъпка от 25 ст. на литър заредено гориво.

Той предложи директно да се направи тази отстъпка от акциза. Освен това грешките и злоупотребите ще бъдат намалени до минимум.

Според Песаров, не е ясно и дали бензиностанциите ще станат и администратори на лични данни. Ако това все пак се случи, то работата по бензионастанциите ще стане двойна, изказа опасенията си той.

„Монополистите в момента си правят каквото си искат с нас. Цените на едро, на които продават, са цените им по техните бензиностанции. Ние сме в бизнеса не от вчера, в момента е най-тежко“, оплака се още собственикът на петролната база.

Маржът на печалба на малките бензиностанции е изключително нисък, коментира още Цветан Песаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ