СКАНДАЛ: Гласят Кокорчо за премиер! Киро е провал, дори след развода с Линда ще фалира

кирил петков асен василев

Скандалната акция по изгонването на Лена Бориславова от самолета, с който българската делегация, предвождана от Кирил Петков, замина за Рим на среща с папата, е дълго подготвяна от Асен Василев и кукловодите на двамата харвардски аферисти. Целта е отстраняването на Кирил Петков, предава ПИК.

Канадската съпруга на Кирил Петков – Линда Макензи, е била качена на самолета от Асен Василев в последния момент. След което Линда влязла вътре, разиграла сцена на ревност и изгонила шефката на кабинета на Петков и говорителка на правителството му Лена Бориславова, за която се мълви, че има повече от служебни отношения с Просто Киро.

Унижената Лена се отписала от делегацията и за няколко дни изобщо се покри от публичното пространство. Включително не се появи и на приема на Румен Радев по случай 24 май, където Кирил Петков бе придружен от Линда, като присъстваха и повечето от министрите в кабинета му. Вчера пресцентърът на Министерския съвет разпространи съобщение, че Кирил Петков е придружаван в Давос от началника на кабинета си, но без дори да се споменава името й.

От друга страна пък Асен Василев липсва от общите снимки на разхождащите се из Рим членове на българската делегация, сред които са Кирил Петков и Линда.

Според запознатите с възцаряването на Кирил Петков и Асен Василев във властта под юмрука на Румен Радев 5-те месеца управление на Просто Киро са такъв провал, че кукловодите им са решили да отстранят скандалния дислексичен премиер от поста му и да го заместят с Асен Василев. Той е смятан за много умен, но предимно в разиграването на задкулисни схеми за лично облагодетелстване.

Тъй като Кирил Петков бил болезнено амбициозен и пряко ръководен от баща си – бившият сътрудник на ВКР Петко Петков, намерението на кукловодите им да овладеят изцяло властта в страната се оказало трудно осъществима задача. Затова Просто Киро трябвало да бъде притиснат до стената с нещо непреодолимо за него, за да сдаде поста на ортака си.

Разводът с канадката Линда Макензи е истински фатален за благосъстоянието на Кирил Петков според канадските закони. Техният брак е сключен там, а разводът в тази държава предполага, че съпругът ще се раздели с 90% от имуществото на семейството в полза на съпругата. Още повече че двамата имат три деца.

Към това се прибавя и обстоятелството, че бащата на Линда Макензи е полковник от канадската армия и има шотландски произход. Семейството й не е било много щастливо от брака на дъщеря си с някакъв младеж от бивша соцдържава. То не присъства на сватбата им.

Линда вече веднъж е напускала Кирил Петков именно заради целодневните му отсъствия от дома им и пълната незаинтересованост от семейните дела. Те били оставени изцяло върху плещите на чужденката, която тогава изобщо не владеела български език. Дамата се разлютила и си намерила друг пристан, където да се радва на повече внимание. А Кирил Петков изпаднал в див ужас.

Цялата рода около него била мобилизирана по връщането на Линда в семейното ложе. А Петков се постарал да изглади напрежението между двамата с продължителни екскурзии в чужбина.

По признанията и на самата Линда, вече като премиер, Петков почти не се прибира вкъщи. Злите езици обаче твърдят, че причината за това не са само служебните му ангажименти, а и отношенията между него и шефката на кабинета му Лена Бориславова, които отдавна са надхвърлили служебните.

Слуховете за това страшно са вбесили Линда, която по характер обаче била доста инертен човек. Затова кукловодите на отдавна издънилия се Просто Киро, който вече застрашава плановете им, решили да се възползват от ситуацията и да активират Асен Василев за елиминирането му от премиерския пост.

От известно време в средите на политиците упорито се говори, че се подготвя второ правителство на ПП начело с Асен Василев.

Той има близко познанство с Линда Макензи именно като съпруга на Кирил Петков. Василев се запознава с Петков, когато вече е женен за Линда, в станалия печално известен Харвард, където Асен учи 6 години, макар да не се знае кой плаща за скъпото му обучение. Двамата започват да въртят взаимно обвързан бизнес едва след завръщането им в България. Първата им инициатива са т.н. „Харвардски курсове“ в СУ „Св. Климент Охридски“, към които привличат и днешния министър на образованието Николай Денков.

До ден днешен не е известно дали харвардските аферисти плащат наем за помещенията в Софийския университет, които използват.

Сигурно е само едно – че и Асен Василев, и Линда Макензи, и Лена Бориславова са добре запознати с движението на паричните потоци и с акциите около Кирил Петков на премиерския пост. И това е още едно оръжие в ръцете им срещу него.

Влияние в сюжета ще окаже и бащата на Просто Киро – Петко Петков, в чието жилище на столичната улица „Шишман“ живеят Кирил и Линда с децата си. И който вече се е обзавел с офис в „Лозенец“, за да се заеме с продажбата на парапланери.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ