БОМБА! Бащата на Киро заплашва роднини и забърка България в църковен скандал (ДОКУМЕНТ)

кирил петков, баща

Далаверите на бащата на Кирил Петков – бившият векереец Петко Петков, се разрастват. Той вече е на път да забърка България и в църковен скандал.

След като противозаконно се сдобива с половината от наследствената къща на първия си братовчед отец Георги Ганчев и го сплашва чрез друг техен роднина да не се появява там, духовното лице е сезирало повторно прокуратурата за посегателството върху светата обител, осветена като такава на 1 май 2022 г. Това сочат документите, с които ПИК разполага.

В жалбата си до прокуратурата отец Георги подробно разказва за серия от лъжи и натиск, с които Петко Петков се е сдобил с половината от наследствената му къща в с. Соколово, Ловешко. Той я купува от сестрата на отеца – Марияна Кирилова Благоева, дни преди синът му Просто Киро и правителството му да положат клетва в парламента на 15 декември 2021 г. Сделката става на 9 декември 2021 г.

Въпреки предшестващите разговори между отец Георги и сестра му Марияна, че тя е готова да му продаде своя дял от къщата на цена, отговаряща на данъчната оценка, според договора, сключен с нея, Петко Петков успява да преметне и държавата.

Според данъчната оценка нейният дял струва 2462,70 лв., Според договора за продажбата Марияна Благоева го е продала за 500 лв, с което семейството на Кирил Петков внесло по-малки данъци в държавата.

При това, както е записано в договора за покупко продажбата, „продавачът“ продава цялото си наследство, което двамата с брат й получават от майка си. Няколко юристи категорично заявиха, че за пръв път в живота си виждат договор за продажба на „цялото наследство“. Още повече, че майката е продала земеделските си земи приживе, както сочи и удостоверението от Агенцията по вписванията за периода 01.01.2019 г. – 07.04.2022 r.

Неизвестно защо и Петков, и Марияна Благоева обявяват в договора по сделката, че майка й е жител на град София. Документите, които отец Георги е приложил към жалбата си в прокуратурата, сочат, че тя никога не е живяла в София, а е жител единствено и само на град Ловеч и село Соколово.

Отец Георги информира прокуратурата, че на 8 март 2022 г. е получил съобщение в месинджър от племенницата на Петко Петков – Стефани Емилова, което гласи: „Вуйчо Петко каза да ти предам да не ходиш от другата седмица на Соколово. Тъй като е обявил в Агенцията за бежанци, че ще приема до 6-7 семейства. Сега отива да ги прибират от Киев“.

Той обаче недоумява как е възможно в стара селска къща с три стаи и една баня и тоалетна да се поберат 6-7 семейства. Всъщност въпросните украински бежанци така и не се появяват на тази територия. Но отец Георги информира прокуратурата, че в същия чат му е било намекнато, че предстои търг за наследството му. И припомня, че е бил заплашван с физическа разправа от самия Петко Петков. И твърди, че тези неблагополучия му се случват, защото разкрива реалните факти от биографиите нa Kupил Петков и баща му Петко Петков.

Отец Георги допълва жалбата си с обяснението, че от февруари 2022 г. имотът е обявен за Света Обител-Манастир на Българска Старокатолическа Църква в Агенция по вероизповеданията. И осветен като такъв на 1 май 2022 г., а за покровител е обявена Света Стойна Преподобна.

Отец Георги сезира прокуратурата, че с този акт се нарушава Закона за вероизповеданията, тъй като са накърнени правата на Българската старокатолическа църква.

И заявява, че ако не срещнат справедливо отношение от страна на правораздавателните органи по този казус, ще обявят, че Българска старокатолическа църква е „в гонение“ в България и ще информират за това Светия престол, Световния съвет на Църквите, Константинополския патриарх и всички ордени, с чието признание се ползват.

От жалбата става ясно и какви са длъжностите на отец Георги и чия подкрепа има. Тя е подписана от „Свещеник Георги Ганчев, главен викарий на Българска СтаpokaTOЛИЧecka Църква, Посланик в България на: Sovereign Royal Templar Order La Pieta Del Pellicano Malta, The Knights Templars Of Albion. C благословията на главата на Българска Старокатолическа Църква, Архиепископ на Сердика Монсеньор Светослав Василев“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ