МЕГАСКАНДАЛ! Събев разпоредил да измислят нарушения и да отнемат лицензи на транспортни фирми

payimage-513443

Транспортният министър Николай Събев издавал противозаконни нареждания за отнемане на лицензи на транспортни фирми. За това свидетелства служител на ИА „Автомобилна администрация“, съобщават от „Юнион Ивкони“. Министърът е разпоредил да се търсят, а ако няма – да се измислят толкова нарушения, колкото е необходимо, за да се оправдае предстоящото отнемане на лицензи.

От транспортната фирма са подали и сигнал до Върховна касационна прокуратура. Те са посочени нарушенията на редица нормативни документи, извършени от Николай Събев и ръководената от него администрация.

Държавният служител сам се е свързал с управителя на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, за да разкаже за отмъщението, което е подготвено от министъра на транспорта. Той е готов да съдейства на следствието с информацията, която има. От „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ са категорични, че пошлият сценарий на Събев няма да успее, поради липса на каквито и да било правни аргументи.

Когато един министър на държава в ЕС има частен бизнес в сектора, който ръководи, това не е проблем. Когато един министър целенасочено унищожава Български пощи в името на развитието на частния си бизнес, това не е проблем. Когато един министър започне да разчиства конкуренцията и използва държавния апарат за репресии върху частни фирми, това не е проблем, заявиха от „Юнион Ивкони“.

От транспортната фирма са категорични, че Николай Събев, който иска да управлява повереното му министерство като частна фирма. Гласът на българският бизнес е гласът на свободния човек, който не желае да се върне чрез машината на времето на Николай Събев в 1944 г, казват още от „Юнион Ивкони“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ