Лъсна националното предателство! Пендаровски издаде заверата между Киро и Макрон

кирил петков

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски призна, че има френско предложение за уреждане на спора между София и Скопие. Във Фейсбук и външният министър Буяр Османи призна, че има инициатива на Париж, тъй като Франция председателства Съвета на Европейския съюз, предава ПИК.

Така истината за националното предателство на Кирил Петков лъсна. Както и заверата му с Френския президент Макрон.

Външният министър Теодора Генчовска повтаря под път и над път, че няма промяна в официалната позиция на България за присъединяването на Северна Македония към ЕС, но каза в прав текст, че екипи на премиера водят паралелна политика.

„Всички включени в процеса държави дават максимален тласък да се сложи предложение на масата на преговори, за да бъде вдигнато българското вето“, написа Османи във Фейсбук.

Президентът Пендаровски пък обяви, че проактивната политика на френското председателство е добре дошла и би могла да допринесе за намирането на решение.

На коалиционния съвет на 27 май е обсъждана обща визита на президента, премиера и външния ни министър във Франция. Според участници в КС там се очаквало да бъде одобрено предложение на президента Еманюел Макрон, което да вдигне ветото преговорите за започване на преговорите на Република Северна Македония за членство в ЕС.

В сряда премиерът Кирил Петков нито потвърди, нито отрече информацията, че се подготвя негова визита в Париж.

Българският държавен глава Румен Радев отхвърли възможността да участва в такава среща.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ