Острие на ГЕРБ скочи на Киро и компания: Предизвикаха невиждан хаос! Зрелищата не хранят

десислава танева

Депутатът от ГЕРБ Десислава Танева коментира пред ПИК TV хаоса в земеделието, предизвикан от правителството на Кирил Петков.

Политическа отговорност за земеделския сектор трябва да понесе цялото правителство. Виждаме една година нищоправене. Плодължават политиките на ГЕРБ, ако въобще нещо се случва.

Танева припомни, че същото с градушките се е случило миналата година пак в Пловдивско. Тогава служебното правителство предизборно е обещало пари, които така и не е изплатило.

Има какво да се работи по взаимоспомагателен фонд и противоградовата защиита. 405 забележки имаше по Плана за възстановяване за земеделието.

Танева призна, че има липса на комуникация и механизъм между държавните институции за пренасочване на трасета при активни градови клетки. Стопаните трябва да бъдат обезщетени, затова има механизъм, каза Танева.

Според нея обаче лимитът на тези средства е недостатъчен и се нуждае от актуализация.

Парите за жито си стоят по сметка на Министерството на земеделието, но резервът не се случва. Губят се обществени средства при и без това пълен държавен резерв. Действа се непазарно от 4 март. Зрелището е само медийно. Това няма да помогне на хората. Проблемът не че няма зърно, да изхарчиш 1,1 милиарда, а в цените – и на хляба, и на олиото.

Настоящото правителство е най-лявото от времето на Жан Виденов. Пазарът е свободен, а излиза представител на държавата и казва каква е цената. Това е абсурдно. Резултатът е инфлация и гладна зима. Това правителство дори ползва същите изрази, каза Танева.

Според нея пазарът е под натиск от войната в Украйна. Имаме зърнени запаси, проблемът са цените, категорична е Танева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ