Социалният министър разплака пенсионерите: Има риск за пенсиите, парите са под въпрос

георги гьоков

В ръцете на Народното събрание е дали пенсионетрите ще получат увеличението на пенсиите си на 1 юли. Това каза социалният министър Георги Гьоков по време на парламентарна комисия по труда и социалната политика днес.

„Винаги има риск, доколкото знам има график, кога актуализацията на бюджета да мине обсъждане, кога да се гласува“, каза той. По думите му НОИ е готов да изплати пенсиите от 1 юли, ако всичко се приеме в срок.

Според министъра с до 200 души се планира да се увеличи съставът на Главната инспекция по труда. Служителите там следят 280 фирми и три милиона заети.

„Към момента сме установили, че няма как да направим съкращения на хората в агенциите, те са на терен. И без това е натоварено при тях“, заяви Гьоков.
Не планираме съкращения в Агенцията за социално подпомагане, даже мисля,че трябва да се разшири. Имат сериозни допълнителни натоварвания заради бежанците. По никакъв начин няма да се съглася да се махат хора от там, категоричен бе министъра.

Гьоков коментира и увеличението на пенсиите с 10%, че е възможно най-справедливият вариант. „Има за 20% увеличение, но решихме, че не е справедливо“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ