Зверство! Озверял пътник нападна 11-годишно момче в рейс, детето искало да слезе

автобус варна

Митко е на 11 години и е с рядък генетичен синдром. На пръв поглед не му личи, че е специално дете, но поведението дава ясен знак за това – говори с непознати и е повече от приятелски настроен към хората. „Баща му го чакал на спирката. Митко обожава да пътува с рейса и се е прибирал от кв. „Прослав“, където с неговата учителка всеки ден ходи, за да пишат домашните. Тя го качва на рейс №66 и баща му го чака на спирката на „Шел“ на „Цариградско шосе“. Митко е слязъл видимо разстроен, изплашен до толкова, че не е могъл да обясни на баща му какво се е случило. Две момчета от неговото училище също са слезли и са казали на баща му, че “Ей онзи” жестоко го е ударил. Казали му: “Чичо, тоя наистина много силно го удари”. Баща му хукнал да се качва, но шофьорът затворил вратите и тръгнал. Започнал да вика, да маха, но не бил забелязан“, разказа пред „Марица“ майката на детето Ваня.

По думите й, детето първоначално е било много разстроено. „Митко поплака и се успокои. Това е най-позитивната личност, която съм срещала – винаги усмихнат. Страшното знаете ли кое е? Че в рейса е имало хора. И то не един или двама. Може би над десет. И никой не е реагирал. Те са видели жестокостта над дете и са се обърнали на другата страна. Митко го познават всички шофьори по линия №66. Той всеки ден пътува и си мисли, че всички шофьори са му приятели. Той си е такъв“, посочи Ваня.

Родителите и детето веднага отиват в полицията. Там разказват за случилото се и разбират, че в автобусите няма видеокамери. „В момента, в който разбрах, че в автобусите няма камери, разбрах, че търся игла в купа сено“, коментира тя. Въпреки това, в социалните мрежи майката търси свидетели на случилото, които да й помогнат да открие пътника, посегнал на Митко.

На въпрос на „Марица“ каква би могла да е причината да бъде ударено 11-годишното момче, Ваня обясни: „Често шофьорите подминават спирките и Митко не може да слезе, а знае отлично къде трябва да слезе и че баща му го чака. Когато не спрат той вика: “Чичо, спри!”. Момчетата, които са били в рейса с него, са казали, че заради това някакъв мъж от ромски произход го е ударил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ