Босове на БСП приклещиха Корнелия Нинова, скачат в юмрук и я натискат: Напускай веднага!

payimage-512538

Мощен отбор червени депутати скачат на Корнелия Нинова по време на пленума на БСП в неделя за незабавно излизане от четворната управляваща коалиция на Просто Киро. Това научи ПИК от отлично информирани източници от „Позитано“ 20.

Към силната група депутати, водена от вече отдавнашния враг на червената лидерка и предишна нейна дясна ръка Крум Зарков, се присъединяват и кметът на Перник Станислав Владимиров, и изгоненият от Министерството на икономиката от Нинова бивш главен секретар на ведомството Йордан Татарски.

Кметът на Перник Станислав Владимиров влезе във враждебни отношения с Нинова по време на овладяването на водната криза в града и изграждането на нов водопровод, в което градоначалникът си сътрудничеше активно с тогавашния премиер Бойко Борисов, на което червената лидерка остро се противопоставяше.

Йордан Татарски пък, който се водеше за изключително доверено лице на Нинова, доведено от нея на „Позитано“ 20, докато тя седеше само в партийюната централа, влезе в челен сблъсък с новия й любимец Калоян Методиев, който го е натопил пред всички разследващи органи за злоупотреби, а Нинова го изгони. Татарски поиска с писмо от членовете на Националния съвет на БСП да свикат извънредно заседание, за да разгледат неговия случай и яростно се нахвърли върху Нинова и Методиев.

Освен Зарков, Владимиров и Татарски, в атаките срещу Нинова в неделя ще е включат и няколко днешни депутати. Единият от тях е старият вътрешнопартиен враг на Нинова – Драгомир Стойнев, чийто близък приятел Кирил Добрев червената лидерка изключи от партията.

Готови за щурм на Нинова са още депутатът Благовест Кирилов, който е на АБВ и Румен Петков и вероятно ще послуша тъкмо него какво да направи.

За препоръка се ослушва и Петър Кънев, който чака Румен Радев да му каже дали да ходи в партията на Стефан Янев. Той обаче има и още един аргумент за яростно нападение на Нинова. Това са 100 000 лв., които тя му дължи за напечатването на агитационните материали за последните избори.

Друг депутат, готов да се присъедини към бойната група „Антининова“ е Владимир Маринов, но той пък очаква да кешира позицията си и да заеме страната, която я оцени по-високо.

Не е ясно на чия страна ще застане и зам. председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Макар вчера по време на съвместното заседание на бюджетната и външната комисия в Народното събрание ясно да заяви, че „най веорятно скоро няма да има парламент“.

Но вече е напълно ясно, че най-важните червени евродепутати са на страната на бунтарите начело с Крум Зарков. Тях пък ги предвожда президентът на ПЕС и лют враг на Нинова – Сергей Станишев. Зад него плътно стоят и Петър Витанов и бившият шеф на кабинета на Румен Радев Иво Христов, който – стана евродепутат от БСП. Но беше част от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори мандат, както и част от делегацията му, посетила Света гора.

Макар друга бивша любимка на Нинова Елена Йончева, отдавна да стопли отношенията си със Сергей Станишев, в момента тя като че ли предпочитала да заеме позицията на лидерката заради уговорките си с П-та на харвардските аферисти на следващите избори за Европарламент да е водач на тяхна листа.

На последния коалиционен съвет на осиротялата коалиция на Просто Киро Корнелия Нинова е предложила да променят тона си спрямо войната на Русия в Украйна и санкциите на ЕС, за да могат да спечелят на своя страна гласове на Костадин Костадинов и „Възраждане“ и да се опитат да се удържат още малко във властта с т.н. правителство на малцинството.

Сред депутатите от БСП обаче има проевропейски и пронатовски настроени, които изобщо не са съгласни да правят евала нито на Русия, нито на Костадинов и партията му. Както и да се опитват да се доопозоряват, участвайки в коалицията на Просто Киро, което може да ги доведе до фиаско на вече неминуемите предсрочни парламентарни избори. Още повече, че единствените, които категорично щели да стоят зад позицията за управление чрез „правителство на малцинството, били именно Нинова и Калоян Методиев с цел да бранят назначенията си.

Останалите членове на Националния съвет на столетницата имали колебливо отношение към това, макар повечето да смятат, че Слави Трифонов ги е изпреварил с извеждането на партията си от оскандаленото управление и, за разлика от БСП, ще получи дивиденти на предсрочния вот за Народно събрание.

Точно заради това бойната група „Антининова“ се събира и смята да атакува лидерката си на Националния съвет в неделя, за да й окаже натиск столетницата незабавно да напусне управлението и да спаси каквото може от и без това сринатия си имидж.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ