Вдовица към рецидивисти, убили мъжа й: Боклуци! Доживотен затвор за вас!

престъпници

Доказаните рецидивисти Кирил Стоянов (43 години) и Цанко Петрунов (45 г.) бяха доведени днес с белезници в Окръжен съд – Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двамата са обвинени за умишлено убийство на Лалко Журков (55) при условия на опасен рецидив.

Криминалното деяние е от 7 юли 2021 година в района на градинката до Джумая джамия в Пловдив. Според прокуратурата Стоянов и Петрунов са нанесли над 20 удара по главата на жертвата, като побоят е заснет от охранителни камери и е продължил 10-ина минути.

Единият извършител е бил с 3,51 промила алкохол в кръвта, а другият – с 2,43. И двамата са многократно осъждани. Цанко Петрунов има 8 присъди за кражби и грабежи, както и за обсебване, а преди година и половина е излязъл от затвора

Днес обаче не бе даден ход на разпоредителното заседание, тъй като отсъстваше братът на починалия – Ивайло Журков. Той е бил потърсен на два адреса – единият е в ЖР „Тракия“ в Пловдив, а другият – в Асеновград, но не бил открит. По непотвърдена информация въпросният мъж е в Германия.

Затова съдията по делото изиска сведения от Национална база данни за други възможни адреси на Ивайло Журков, както и сведения от МВР дали е напускал страната.

В съда обаче беше съпругата на убития от двамата обвиняеми мъж. След края на заседанието тя излезе от залата и направи няколко снимки на Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, когато охраната ги отвеждаше обратно към затвора.

„Искам да ги снимам тези боклуци! Доживотен затвор за тях“, извика опечалената жена. Следващият опит да бъде даден ход на разпоредителното заседание ще е на 27 юни от 9,30 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ