Кабинетът на Просто Киро заседава по таен дневен ред – крият предателството за Македония

кирил петков

За пореден път правителството на Кирил Петков и Асен Василев крие или подменя истинския дневен ред, по който ще заседава. Харвардските аферисти постъпиха по този начин, която тайно внесоха точката за въвеждането на еврото, но бяха разкрити от депутатите от „Възраждане“.

Днес пък изобщо не са обявили никакъв дневен ред. Твърди се, че причината за това е, че ще вземат решение за вдигането на ветото на България за старта на членството на Северна Македония в ЕС.

Вчера Петков изрече поредната си лъжа – че трима депутати от ГЕРБ ще подкрепят вдигането на ветото, ако внесе решението на МС в пленарна зала. И посочи имената на Томислав Дончев, Даниел Митов и Екатерина Захариева.

Пред ПИК и тримата категорично отрекоха да имат такива намерения.

Какво ще решава кабинетът на Просто Киро и как за пореден път ще изненада българските граждани, отново е загадката на деня.

Петков заяви, че всяко предложение от ЕС за РСМ, което се отклонява от рамковата позиция, да минава през парламента. Такова решение ще гласува правителството на днешното си заседание.

Решението ще задължава представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета „Общи въпроси“ да не одобряват каквото и да е решение за Северна Македония, отклоняващо се от рамковата ни позиция, без изричното съгласие на Народното събрание.

„Всяко едно предложение, което се разграничава от рамковата позиция, да бъде изпращано в Народното събрание и да не се дава съгласие, докато то се обсъжда. По този начин избягваме всякакви спекулации, че това правителство ще направи каквото и да е по темата Македония“, прочете Кирил Петков.

„Мисля, че този дебат и тази тема кой какво може да направи, трябва да приключи. Това вече е решение на Министерския съвет. Благодаря ви!“, допълни Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ