Гроздан Караджов потресе населението: Захвърлят ли пътните обекти, държава губи

payimage-516372

От междуведомствена комисия стана ясно, че дефицитът от над 3 млрд. лв. е заварен, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов по време на извънредната комисия за изслушване на членовете на междуведомствената работна група на МРРБ и министерството на финансите, както и на управителя на ДНСК

Караджов коментира заключенията от работната група, свързани с нуждата от нови закони за инфраструктурата, както и промените в закона за регламентиране на строителните обекти 34-те договора в доклада на групата.

Единствената възможност за справяне със ситуацията и премахване на несъответствията по ЗУТ, е на изпълнителната власт да ѝ се окаже помощ от НС, свързана със законодателната дейност.

Докладът на междуведомствената комисия препоръчва плащането на фирмите да бъде извършено от нова комисия по остойностяване на извършените ремонти, като ДНСК е добре да се произнесе във връзка с това кои строителни обекти са незаконни, и кои не, каза още министърът.

Ще бъде загуба за държавата, ако тези пътностроителни обекти се захвърлят и забравят, те трябва да бъдат регулирани, като първо се направят проверки на качеството и безопасността им, подчерта още Караджов.

Както комисията, така и Асен Василев и Кирил Петков са били постоянно държани в течение за целия процес, всичко са наясно, че става въпрос за законни действия посредством ЗОП, както и за законни договори, но са направени възлагания над законния им размер и са извършени други строежи във вече текущите ремонти, добави министърът.

80% от дейностите, влизащи в доклада на междуведомствената работна група, са свързани с технологията за студено рециклиране, а не е изяснено дали тя влиза в текущите или основните ремонти, заяви по време на заседанието Николай Нанков. Според него комисията не е свършила работата си, а политически спекулации от премиерът и финансовият министър има още преди Докладът да е завършен и подписан.

ДНСК не беше част от междуведомствената комисия, запознахме се с доклада след неговото публикуване, заяви управителят на ДНСК Лиляна Петрова.

Петрова поясни, че проверки са били назначени по местата на пътните ремонти и подчерта, че те се извършват и на място, а не само по документи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ