Баща на 13г. момче: Детето ми е тормозено с часове от полицаи! Заплашвали го в патрулката

Полиция, ДАНС

„Невиждан тормоз над детето ми са наложили полицаи в село Краище, община Белица, съобщава Struma.com. Ибрахим Хюсеин, баща на 13-годишно момче, което било спряно за проверка от местните ченгета, заради това че управлявал скутер.

Ето какво разказа И. Хюсеин:

Преди дни патрулен автомобил спрял за проверка сина ми, който управлявал скутер. Свалили го от скутера и започнали да го тормозят, докато разговаряли, полицаите в патрулния автомобил получили някакво съобщение и тръгнали нанякъде, а до сина ми като „най-голям престъпник“,е оставен цивилен полицай да го пази, докато се върнат другите. В това време покрай тях минало друго момче със скутер. Цивилният полицай вдигнал ръка да го спре, но момчето не знаело, че е полицай, тъй като не бил с униформа, и не спрял. Оня се затичал и с ръка го блъснал в движение от скутера. Детето паднало и се ожулило цялото. Късмет е, че не е пострадало по-сериозно.

Синът ми станал свидетел на всичко това. После се върнали другите с патрулния автомобил качили моето дете в колата и два часа го разхождали из селото, за да им каже кой освен него кара скутер. Заплашвали го, че ще го вкарат в затвора, разпитвали го. Питам аз защо с малолетно дете се разправят като със страшен престъпник, без психолог, без родители?! Кой им дава това право?

Детето ми е в абсолютен стрес, страх го е да излезе. Аз работя в чужбина, щом се прибера веднага ще депозирам жалба в прокуратурата. Ходили сме и при кмета да се оплачем от полицейщината в нашето село. Просто не знам какво толкова се случва в Краище, та полицаите само там да висят и денем и нощем, разказа крайно възмутен Ибрахим Хюсеин.

Ще потърсим коментар по темата от ръководството на полицейската дирекция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ