Внимание, шофьори! Смъртоносни дупки по АМ „Тракия“ до Пловдив застрашават животи

дупки ам тракия

Спукани гуми, изкривени джанти, разтропани коли и уплашени шофьори. Това са резултатите от преминаване по участъка на АМ „Тракия“ между Пловдив и Пазарджик, предава Марица. Масово седналите зад волана негодуват от състоянието на пътната настилка и се канят да съдят АПИ.

„Днес на АМ Тракия, посока София-Бургас, межу Пазарджик и Пловдив. на тази прелест жена ми спука предна дясна гума. За щастие не е пострадала. Карайте внимателно в този участък. Твърдо съм решил да съдя АПИ и ще информирам, ако успея. Бъдете внимателни“, е написал в социалните мрежи Веселин.

Постът му със снимки предизвика бурни реакции и десетки коментари. „Миналата седмица пътувахме от Бургас към София. В участъка от Бургас до Ямбол, през няколко километра имаше спрели автомобили (8-10 поне) със спукани гуми. Та не е само участъка при Пазарджик, ами си е почти цялата магистрала“, пише шофьорка.

„Магистралата е в ужасно състояние !!! Карах с около 90/100 км ! Потресена съм от лошите условия и за всички данъци такси и винетки които плащаме“, изказва мнение друга.

„И аз не успях да я избегна тази. Направо ни изтракаха зъбите. Предна дясна беше под 1 атмосфера, когато спряхме в Пловдив. Аз също бих се присъединила към жалба или каквото решите да правите срещу АПИ“, споделя трета шофьорка.

„Има на няколко места там подобни „капани“… през кажи речи 20 метра. И ние изтракахме на няколко пъти, ако не караш често в тази посока е трудно да се запомни къде са. За съжаление, тези, от които зависи, явно карат в лявата лента и не са забелязали или пък смятат, че хората са длъжни да си трошат колите по скъпите пътища“, пише мъж, който често пътува по трасето.

„Прибирайки се към Стара Загора, минах през дупката и гумата ми се пръсна. Спрях на около 400 метра от мястото”, разказва друга шофьорка. Тя също е категорична, че ще търси правата си и ще претендира за максимално обезщетение.

От АПИ обясняват, че са възложили на пътно-поддържаща фирма да ремонтира проблемни участъци, който не са в добро състояние и не са реконструирани от много години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ