ГЕРБ: Василев е персона нон грата за нас! Държавата все още се управлява от неадекватник

Томислав Дончев

Най-голямата опозиционна партия ГЕРБ, даде извънреден брифинг в кулоарите на Народното събрание по актуални теми. Говориха Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

„За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от бившата четворна, а сега тройна. B коалиция, са персона нон грата. В рамките на този парламент няма да водим разговори с когото и да било“, каза Десислава Атанасова.

„Считаме, че е най-редно, незабавно да има предсрочни избори“, посочи тя.

„Вие се опитвате да вмените ангажимент на опозицията, ролята на опозицията не е да подкрепя. С този режим на ротация докрая на мандата ние можем да имаме осем различни премиери. Това е несериозно“, взе думата Томислав Дончев.

„Конституцията не ни дава отговор, когато на най висшите постове в държавата, се окажат функционално негодни хора. Ние сме в тази ситуция. Държавата все още се управлява от абсолютно неадекватен човек“, продължи Дончев.

„Една от емблемите на това управление ще бъде тоталното незачитане на законите“, изтъкна той.

„Последното изречение от това обръщение е: „Цялата отговорност носи Кирил Петков“. Какъв друг коментар да имам? И днес в изявлението си нашият лидер заяви, че е имало много други възможности да бъде спазен закона и да не се стигне дотам. Всичко, което се случи в послединте 24 часа, говори само за едно – тотална неспособност на Кирил Петков и правителството му да управляват тази държава“, коментира още Атанасова.

„Този парламент е изчерпан. Той очертава други обществени настроения“, подчерта Дончев и допълни, че се е стигнало дотам в хаоса в управлението, че в парламента, Корнелия Нинова се е оплаквала на депутатите, че не може да прокара свои решения.

„Петков очевидно не е в състояние да ръководи собственото си правителство“, заключи Дончев.

„Ние сме опозиция. Ако до този момент не сте разбрали, че сме опозиция, то много жалко. Аз мисля, че нашите избиратели разбират, че сме опозиция и не подкрепяме законодателните решения на това правителство и на това мнозинство. Внесохме вот на недоверие, който беше успешен. Ако заради трансфери се сформира нещо, то ще е нетрайно и ще има поводи за вот на недоверие“, отново взе думата Десислава Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ