Полицията на крак! Разбиха страшна схема: Чернокожи викачи зарибявали с дрога в роден курорт

бургас

Петима чуждестранни граждани, работещи като т.нар. „викачи“ по заведенията в курорта „Слънчев бряг“ са били задържани по време на мащабната акция на ОДМВР, за в нощта на Джулай морнинг, предава Флагман бг.

Схемата е следвала следни стъпки – първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „съгледвачи”, осигуряващи спокойствие по време на сделките.

В чернокожите мъже са намерени 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/, около 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана и 35 таблетки екстази, които били укрити в тайник на плажа.

До ареста се достигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейските служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Несебър.

Мъжете са били натръшкани в района до бийч бар „Викинг“. Задържаните петима „викачи“ са на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура – Бургас. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление – Несебър.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ