Острие на ГЕРБ нажежи ефира: Лорер промени устава на ББР, раздават кредити за милиони без обезпечение

десислава атанасова

„Кирил Петков за всичко се оправдава с ГЕРБ. Той е министър от 12 май 2021 г., макар и противоконституционен, всички органи и служби в държавата могат да се ползват, както той реши. И той ги използва за някои теми. Ако е искал да докаже корупция, повече от година управляват, но не трябва да търсят индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват. Това е абсолютно безсмислено”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по бТВ.

Тя обясни, че обещанието на Петков като служебен министър на икономиката е било да спре раздаването на кредити в ББР над 5 милиона лева.

„Преди повече от седмица – на 8 юли – министъра на иновациите Лорер промени устава на ББР и сега отново могат да се раздават кредити за милиони без обезпечение. Това е станало с промени в устава”, добави тя. Атанасова подложи на критика оптимистичните икономически данни, за които говори вицепремиерът и икономически министър в оставка Корнелия Нинова.

„Добрите икономически данни са свързани с производството и износа на ток, оръжия и петролни продукти. Лозунгът на Нинова „Нито един куршум за Украйна“ е само за вътрешно потребление на нейните другари. Тя трябва да знае къде е крайната точка на доставка на тези оръжия и че това не е Полша. България изнася ток в огромни количества. По отношение на петрола, внасяме евтин руски петрол сорт „Уралс“, произвеждаме на ишлеме и изнасяме, но нищо като данъци не остава в България. Това е големият износ на Нинова и нейна емблема“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите ѝ „Продължаваме Промяната” не искат преговорите за кабинет да успеят и третият мандат трябва да бъде върнат веднага.

По отношение на изтеклия запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“, тя обърна внимание на изявлението на Христо Иванов, който е поискал той да бъде свален от „Дарик“.

Според нея от това трябва да се заинтересуват НПО, защитаващи свободната журналистика и да потърсят сметка на Иванов как може политик като него да иска сваляне на материали от медия.

Атанасова се надява, че на този инцидент ще обърне внимание в доклада си за свободата на словото през следващата година Държавният департамент на САЩ.

„Записът не е попаднал в ГЕРБ, защото сме диверсионна група. Излъчваше се онлайн, колегите от „Възраждане“ са го гледали и са си го пуснали на страницата“, каза още Атанасова.

„Ние разбрахме, че ПП имат две крила – парламентарно и Лена Бориславова. Разбрахме, че има много желаещи да са бухалкодържач“, каза тя.

За нея е ненормално това, че когато се говори за бухалки, Христо Иванов не реагира, а говори напълно спокойно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ