Кошмар! 7-годишно дете изчезна във водите на река Марица

река

7-годишно дете влезе в река Марица и изчезна. Малчуганът искал да се охлади във водата, но не успял да излезе. Инцидентът станал вчера край Столипиново. Приятели на момчето видели какво се случва и веднага казали на родителите си. След подаден сигнал били повикани спасители, които веднага започнали да търсят детето, предава Марица.

До момента обаче усилията им не се увенчават с успех. Спасители и водолази от сектор „Специализирани оперативни дейности“ продължават да претърсват реката за тялото на момчето.

При зачестилите случаи на подобни инциденти в неохраняеми водни басейни (три само през последните няколко дни) от пловдивската пожарна излязоха със специално предупреждение.

„Трябва да бъдете внимателни и отговорни, защото миг необмислено забавление може да помрачи доброто настроение. Не оставяйте тийнейджърите без контрол и поддържайте връзка с подрастващите. Говорете с тях, дори съветите ви да им се струват „досадни“! Не спирайте да ги предупреждавате за опасностите, което крие къпането, плуването, влизането с плавателни средства в неохраняеми и отдалечени от населени места водоеми. И не забравяйте, че срещу нелепи инциденти не са застраховани и най- опитните плувци“, зоват от службата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ