Наследство от Нинова: Далавера за 1 милион лева тресе горското стопанство в Шумен (ДОКУМЕНТ)

корнелия нинова иван иванов

Далавера за 1 милион лева тресе горското стопанство в Шумен, където продължават да се вихрят кадри на тръгналата си от вицепремиерския пост и икономическото министерство Корнелия Нинова. Зад скандала стои и земеделският министър от квотата на БСП в кабинета „Петков“ Иван Иванов, сигнализират до ПИК възмутени социалисти от региона.

Ето какво споделят те:

,,На 15 юли Североизточното държавно предприятие — ДП –Шумен, обявява обществена поръчка за доставката на 18 броя колесни трактори с прикачен инвентар на стойност 4,5 милиона лева. Прави впечатление, че техническото задание включва комбинация от параметри, които са строго специфични. Мощността на двигателя трябва да е в диапазона 130-140 конски сили при кубатура от 4000-4200 кб.м. Този мотор трябва да е в съчетание със скоростна кутия с предавателно число 24/18.

Оказва се, че в България се внася само един трактор, който отговаря на това задание – Zetor Forterra CL. Цената на тази машина към момента за единичен брой е около 80 000 евро или 160 000 лева.

Затова се предполага, че пакетната цена за 18 трактора би била чувствително по-ниска.

Същевременно най-скъпият прикачен инвентар, предвиден в окомплектовката, е горският мулчер. На нашия пазар инвентар със зададените параметри от реномиран производител се предлага на цена от 27 500 лева. Греблото за трупи се предлага за 12 500 лева.

Сметката показва, че дори без отстъпка цената на тракторите ще бъде 2,88 милиона лева. Прикачният инвентар би струвал още около 1 милион. Но тъй като това са цени за единични бройки на дребно, а не за предполагаща сериозна отстъпка пакетна цена, то таванът на поръчката не би следвало да надвишава 3,5-3,7 милиона лева. Т.е. някой ще прибере разликата от скромния“ един милион.

Същевременно в Управителния съвет на Североизточното горско предприятие в Шумен продължават да са двама общински председатели на БСП. Това са шефът Веселин Пенчев и неговият заместник в БСП Ивайло Йорданов, на когото бяха отнемани адвокатските му права за лъжесвидетелстване. Веселин Пенчев, любимец на Нинова, е председател на УС от година и все още не му е проведен конкурс, защото не отговаря на условията за 5 години стаж по специалността. Освен това той е скрил, че членува в ръководен орган – Националния съвет на БСП“, допълват другарите на Нинова и компания от Шумен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ