Президентът Румен Радев потъна в скръб: Беше достоен човек!

румен радев

Президентът Румен Радев изказва съболезнования на семейството и близките на проф. Величко Минеков по повод кончината на големия български скулптор. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Проф. Величко Минеков осъзнаваше голямата отговорност за мисията си на човек и творец, което го записа със златни букви в съкровищницата на българската култура. Това посочва президентът Румен Радев в съболезнователен адрес до семейството и близките на проф. Величко Минеков по повод неговата кончина.

Поклонението пред тленните останки на известния български скулптор се състоя днес в храм „Свети Седмочисленици“ в София.

„Прощаваме се с достоен човек, обичан преподавател, емблематичен и отдаден творец, посветил своите усилия и любов на развитието на българското художествено изкуство“, отбелязва президентът.

В съболезнователния си адрес Румен Радев посочва още, че творбите на проф. Величко Минеков остават завинаги като ярка диря в българското художествено наследство и ще продължават да бъдат светъл пример за висок професионализъм и талант за идните поколения.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ