Андролова: Държавата ще има бъдеще, когато нямаме клоуни за водачи и пица с кристали за закуска

кирил петков

Протестът беше превантивен. Радев да не си мисли за завой към Москва… Прикрити зад воюването уж с тази заплаха, могат да разпарчетосат родината. Но щом е, за да се дистанцираме от Кремъл, можем да умрем, от студ, от глад, от тъпоумие. Важно е прикритието, а то е зверски неграмотно.

Държавите, които имат бъдеще, не са тези, които мразят Русия. Нито са тези, които обичат Русия. Русофобията сама по себе си не е качество на държавничеството, тя е емоция, стратегия, лозунг и пр. Държавите, които имат бъдеще, са тези, които не поставят клоуни за водачи, неорганизирани глупаци, невежи кукли. Държавите, които имат бъдеще, изтласкват умни хора по високите етажи. Силни. Никога няма да сме добре, защото по време на прехода създадохме (по точно назначихме) посредствени бизнес елити, които сега произвеждат политически проксита и марионетки по свой образ и подобие.

А също и такива медии. Двете дейности си вървят заедно. Безвкусица, бездарие, без усет за талантливия фактор. Но на нас ни харесва да сме в неграмотния салон на света и от там да крещим, че правим цивилизационен избор. Супер сме. Да закусим сега по една пица с кристали… пък ПП ще ни извадят от кризата, като спечелят изборите…

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ