Лечева в шок от мизериите на Руди Гела! Разследват скандална негова заповед заради иск за 7млн.

весела лечева радостин василев

Служебният министър на спорта Весела Лечева е започнала свое собствено разследване за скандала, забъркан от нейния предшественик Радостин Василев, заради който има реална опасност да бъдат запорирани сметките на Национална спортна база.

В последните часове от пребиваването си в Спортната палата, на 2 август, бившият министър, известен с прозвището Руди Гела, издаде заповед за прекратяване на договора между „Ем Фууд енд Кетъринг“ ЕООД и Национална спортна база за наем на плувен комплекс „Диана“ и терена, върху който е изграден „101 Bar&Dinner“, като е поставен 5-дневен срок за връщане на обекта на държавата.

В резултат на това обаче чрез Частен съдебен изпълнител фирма „Ем Фууд енд Кетъринг“ e уведомила Национална спортна база към Министерството на младежта и спорта, че: ще упражни законното си право да заведе“ 3 иска на обща стойност 7 054 806 лева: иск за направените в обекта инвестиции – на стойност 4 141 206 лева, насрещен иск – на стойност 1 283 600 лева, представляваща сума, претендирана от трета засегната страна, иск за пропуснати ползи – на стойност 1 630 000 лева.

„Днес е шестия ден, в който сме в управлението. Това е един от тревожните скандали, тъй като в медийното пространство и това, което виждам като намерение – запориране на сметки, не е добро и вещае тежки последици. Изискала съм с нарочни писма всички факти около конкретния договор и обстоятелства, при които е прекратен той. Разбира се, ще се запозная внимателно с фактологията около сключването, целия договор и обем от информация и ще вземем адекватно решение“, заяви Лечева в ефира на Би Ти Ви.

Спортният министър коментира и други мизерии, сътворени от нейния предшественик – Василев влезе в открит сблъсък с ръководствата на няколко федерации, последно отне лиценза на федерацията по вдигане на тежести заради липса на диалог.

„Аз съм привърженик на диалога са, познавам се с голяма част от тях – треньори, експерти, състезатели. Винаги съм гледала да отстраня роблемите с диалог. Натрупано е доста напрежение в голяма част от федерациите. В никакъв случай не адмирирам това, тъй като това напрежение отнема много енергия и ощетява състезатели. Ситуацията с българските щанги ме тревожи много. Предстоят им квалификации и пропускането им може да доведе до неучастие на Олимпийски игри“, заяви Лечева, която планира среща с федерацията.

Лечева разказа и как се е стигнало до участието й в служебния кабинет на Румен Радев. „Получих поканата от президента. Проведохме един дълъг разговор за проблемите в спорта, моите виждания и как да се решат. Била съм активен състезател повече от 25 години, председател на Агенцията за младежта и спорта, народен представител, зам. председател на Комисията за младежта и спорта това е един дългогодишен опит… Приех, за да защитя интересите на българския спорт така, както аз ги чувствам и виждам. Мисля, че мога да помогна за по-доброто в българския спорт“, заяви Лечева.

Тя призна, че трудно е приела острите думи от своите колеги в БСП за участието й в кабинета „Гълъб Донев“.

„Приех доста болезнено тези констатации, не ги одобрявам, не носят полза за никого от двете страни. През цялото си пребиваване в БСП съм се опитвала да утвърждавам авторитета на партията и да разширявам нейното влияние, да бъда активен, а не пасивен участник. Боляла съм с проблемите. При всички случаи днешното ми участие в служебния кабинет се базира на лични качества и на дългото ми присъствие в спорта“, поясни Лечева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ