Само докато е на власт: Дедо Еконтий си купил 5 апартамента, 3 вили в Созопол, 2 парцела в София…

payimage-513443

Бившият транспортен министър Николай Събев бие всички рекорди от целия кабинет на Кирил Петков по осребряване на престоя си в Министерския съвет. За последната една година той е купил цели 5 апартамента и 3 вили в суперскъпия в момента Созопол, сочи справката в единния регистър на КПКОНПИ. Средната цена на кв. метър в морския град е 1030 евро – малко по-ниска от тази в столицата.

Но Събев е решил да купува и в София. В града той се е сдобил с 2 парцела от общо близо 2 декара.

Крупната сума, с която министърът се разделил за 2021 г. покрай сделките за тези имоти е общо около 3,2 милиона лева. Като е опоменал, че ги е извадил чрез дивиденти и заплати.

За капак, освен сделките за имоти, Събев е извадил доста пари и за купуването на осем броя мотоциклети и 2 леки коли, една от които – супер скъп джип от марката мерцедес. Джипа той е взел за над 300 бона.

На фона на всичко това той все пак съумява да запази над 15 милиона лева в банкови сметки у нас и в чужбина.

Масираното купуване на имоти при Събев обаче не датира отсега. Той вече е горд собственик на куп вили, апартаменти, гаражи, ниви и дори на къщи в Испания отпреди няколко години, докато все още е градил мрежата на куриерската си фирма.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ