Войната се разраря! Човек на Нинова скочи на Радев: Служебният кабинет срива икономиката

румен радев

Икономическите интереси на президентството или идеята, че всички трябва да слугуват на Радев стоят зад разлома между него и кабинета на Четворната коалиция. Това заяви пред Би Ти Ви бившият началник на кабинета на държавния глава (2019 – 2020 г.) и началник на кабинета на бившия вицепремиер Корнелия Нинова Калоян Методиев.

„Това, което служебният кабинет правят в държавата – сриват икономиката, защото нямат компетенцията да я управляват“, допълни той.

Методиев коментира емоционално: „Денонощно се сменят хора. Влизат с наказателни бригади като еничерски корпус с готови документи. Призовавам всички да им се съпротивляват. Каква работа има служебният кабинет на третия ден да обяви, че ще строи нов затвор? Служебният кабинет трябва да прави изборите по конституцията. Кой му е дал мандат на служебния кабинет да купува за милиарди нови самолети? Кой смята, че служебният кабинет трябва да определя за няколко медеца съдбата на хората?“.

„Противопоставяйте им се, Конституцията е зад вас! В България в момента е пълзящ преврат. Вървят процеси по овладяване на силовите структури и икономиката“, предупреди Калоян Методиев.

Той обясни и напускането си на президентството:

„През лятото на 2020 г. той реши да свали Корнелия Нинова. Подкрепата беше за другия кандидат. Цялата администрация и кръгът „Румен Радев“ стоеше зад това. И аз трябваше да реша на чия страна да застана“.

„Има администрация, която си е професионална. Тук се жонглира от сегашния министър на икономиката с едни абсолютно фалшиви и манипулативни „бомби“. Едно редовно правителство за това е избрано, идват политически партии през изборите, дава им се доверие“, защити Методиев вече бившата си шефка Нинова в качеството й на министър на икономиката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ